Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση στους «8» για την Εθνική Πόλο γυναικών

Πρόκριση στους «8» για την Εθνική Πόλο γυναικών

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν εξασφάλισε η Εθνική Πόλο των Γυναικών. Στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι της Β΄ φάσης το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε εξαιρετική άμυνα και νίκησε 8-5 τον Καναδά, παίρνοντας το εισιτήριο για την οκτάδα.

Με «όπλο» την άμυνα και κίνηση «κλειδί» από τον Γιώργο Μορφέση την αλλαγή τερματοφύλακα, η Εθνική Πόλο των Γυναικών επικράτησε 8-5 του Καναδά και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν, εκεί όπου θα βρει απέναντί της, τη Δευτέρα στις 21:30, την Ιταλία, με στόχο να διεκδικήσει το εισιτήριο για την τετράδα.

Η Εθνική δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, όμως κράτησε τον Καναδά χωρίς γκολ για περίπου 23 αγωνιστικά λεπτά και αυτό της χάρισε τη νίκη.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με το σκορ στο 3-3, ο Γιώργος Μορφέσης απέσυρε από το παιχνίδι την Κούβδου και πέρασε στη θέση της τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία… όρθωσε τείχος μπροστά από την ελληνική εστία.

Η βαριά και δυσκίνητη ομάδα του Καναδά «σίγησε» επιθετικά μετά το 4-3 της Βαλέν, 6΄22΄΄πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, οι διεθνείς εξουδετέρωσαν πλήρως την Μόνικα Έγκενς (πρώτη σκόρερ του τουρνουά μέχρι σήμερα) και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έβαλε από τα μετόπισθεν τις βάσεις για τη νίκη.

Στην επίθεση η ελληνική ομάδα είχε πρόβλημα, καθώς η Ασημάκη είχε αποκοπεί πλήρως από την κλειστή καναδική άμυνα.

Η Εθνική δεν έπαιρνε αποβολές, δεν είχε ούτε αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, ενώ έχασε για τέταρτο σερί παιχνίδι πέναλτι, αυτή τη φορά με τη Ρουμπέση να «σημαδεύει» στην τρίτη περίοδο το δοκάρι.

Τελικά, η Στεφανία Χαραλαμπίδη και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη έδωσαν τις λύσεις (πέτυχαν και τα τέσσερα ελληνικά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο) και το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση ξέφυγε 6-4 στο τέλος της τρίτης περιόδου -με τη Χαραλαμπίδη να αξιοποιεί επιτέλους ένα πέναλτι που κέρδισε η Ασημάκη- και 8-4 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου, φτάνοντας χωρίς περαιτέρω άγχος στη νίκη.

Έτσι η Εθνική ομάδα θα είναι πιστή στο… ετήσιο ραντεβού της με την Ιταλία. Οι δύο ομάδες από το 2009 και μετά συναντιούνται σε νοκ-άουτ αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχουν (Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αφού η Ελλάδα ήταν απούσα από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου) και αυτό θα συμβεί και τη Δευτέρα στο Καζάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό αποτέλεσμα σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, που η γυναικεία ομάδα πόλο του Καναδά μένει εκτός οκτάδας.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Καναδά): 3-3, 1-1, 0-2, 1-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Βαλέν (περιφέρεια), 1-1 Κότσια (περιφέρεια), 2-1 Ρόμπινσον (π.π.), 2-2 Στεφ. Χαραλαμπίδη (περιφέρεια), 2-3 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-3 Ράιτ (περιφέρεια), 4-3 Βαλέν (περιφέρεια), 4-4 Ρουμπέση (π.π.), 4-5 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 4-6 Στεφ. Χαραλαμπίδη (πεν.), 4-7 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 4-8 Στεφ. Χαραλαμπίδη (περιφέρεια), 5-8 Μπεκχάζι (περιφέρεια).

Ο Καναδάς είχε 1/5 με παίκτρια παραπάνω και τέσσερα γκολ από την περιφέρεια. Η Εθνική είχε 1/3 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι και έξι γκολ από την περιφέρεια.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Μαργαρίτα Πλευρίτου, 37 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Μογέρ (Αργεντινή), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)

ΚΑΝΑΔΑΣ (Γιοχάνε Μπέγκιν):
Γκοντρό, Αλόγκμπο, Μοντόν, Ράιτ 1, Μ. Έγκενς, ΜακΚι, Μπεκχάζι 1, Φουρνιέ, Κ. Έγκενς, Ρόμπινσον 1, Βαλέν 2, Περό, Κόλτερτζον

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Στεφ. Χαραλαμπίδη 3, Κότσια 1, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Ι. Χαραλαμπίδη, Μανωλιουδάκη 2, Ελευθ. Πλερίτου 1, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024