Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπουδαία νίκη της εθνικής Πόλο, 12-8 την Ουγγαρία

Σπουδαία νίκη της εθνικής Πόλο, 12-8 την Ουγγαρία

Σπουδαία νίκη με 12-8 επί της Ουγγαρίας σημείωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του World League, που διεξήχθη στο κατάμεστο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας.

Σπουδαία νίκη με 12-8 επί της Ουγγαρίας σημείωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του World League, που διεξήχθη στο κατάμεστο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας.

Με το αποτέλεσμα αυτό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε το απόλυτο των εννέα βαθμών και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης (για πρώτη φορά από το 2008).

Εφόσον δεν χάσει βαθμούς σε Ρουμανία και Γεωργία, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα πάει την τελευταία αγωνιστική στην Ουγγαρία για να υπερασπιστεί το +4 και να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ δυνατή άμυνα και κράτησε τους -αρκετά επιπόλαιους στην τελική προσπάθεια- Ούγγρους χωρίς γκολ για περίπου δέκα λεπτά. Στην επίθεση η εθνική κέρδιζε πολλές αποβολές, αξιοποίησε κάποιες από αυτές και προηγήθηκε 3-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, πριν ο Φλέγκας δεχθεί το πρώτο τέρμα από τον Χοσνιάνσκι, σε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω για τους φιλοξενούμενους.

Οι Μαγυάροι κατάφεραν να πλησιάσουν στο γκολ (3-2 και 4-3), με δύο γρήγορες επιθέσεις που βρήκαν απροετοίμαστη την ελληνική άμυνα, αλλά η εθνική «απάντησε» με σερί 3-0 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 7-3.

Στην τρίτη περίοδο ο Τίμπορ Μπένεντεκ «επιστράτευσε» τον βασικό του τερματοφύλακα, Βίκτορ Νάγκι, αντί του Μάρτον Λέβαϊ, όμως η απουσία αρκετών έμπειρων παικτών, όπως οι αδελφοί Βάργκα, ο Χάραϊ και ο Σίβος, ήταν αισθητή.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχοντας καταπληκτική απόδοση στον παίκτη λιγότερο (η Ουγγαρία τελείωσε με 2/11), κράτησαν τη διαφορά σε επίπεδα 3-5 τερμάτων και πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 5-3, 3-4, 2-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φουντούλης (π.π.), 2-0 Γεννηδουνιάς (π.π.), 3-0 Φουντούλης (π.π.), 3-1 Χοσνιάνσκι (π.π.), 3-2 Μπάτορι (περιφέρεια), 4-2 Μουρίκης (π.π.), 4-3 Βάμος (περιφέρεια), 5-3 Μουρίκης (φουνταριστός), 6-3 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 7-3 Βλαχόπουλος (π.π.), 8-3 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 8-4 Ερντέλι (φουνταριστός), 8-5 Μπάτορι (περιφέρεια), 9-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 10-5 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 10-6 Μάνχερτζ (π.π.), 10-7 Σάλαμον (περιφέρεια), 11-7 Κολόμβος (π.π.), 12-7 Γούνας (π.π.), 12-8 Μέζεϊ (φουνταριστός)

Η εθνική είχε 8/16 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 γκολ από θέση φουνταριστού. Η Ουγγαρία είχε 2/11 με παίκτη παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

Διαιτητές: Πουτνίκοβιτς (Σερβία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένεντεκ): Νάγκι, Γκορ-Νάγκι, Σάλαμον 1, Ερντέλι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι 1, Ντέκερ, Μάνχερτζ 1, Μπάτορι 2, Τοτ, Μπέντο, Μέζεϊ 1, Λέβαϊ

** Πριν την έναρξη του αγώνα, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, βράβευσε την εθνική ομάδα για την κατάληψη της τρίτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, καθώς και τον διεθνή φουνταριστό Χριστόδουλο Κολόμβο, ο οποίος είναι Πατρινός και ξεκίνηε την καριέρα του από τον τοπικό ΝΟΠ, πριν μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό.

** Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρουμανία επικράτησε στην Τιφλίδα 13-11 της Γεωργίας.

Η βαθμολογία του ομίλου (σε 3 αγώνες): Ελλάδα 9, Ουγγαρία 6, Ρουμανία 3, Γεωργία 0.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024