Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Γιουγκ «λύγισε» τον Ολυμπιακό στον τελικό του Champions League

Η Γιουγκ «λύγισε» τον Ολυμπιακό στον τελικό του Champions League

Το άγχος, κυρίως στην επίθεση, «λύγισε» τον Ολυμπιακό στον αποψινό τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης, με τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν το ευρωπαϊκό «ταξίδι» τους στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 4-6 από την κροατική ομάδα στον τελικό του final-6 στη Βουδαπέστη, εκεί όπου το 2002 είχαν «αναρριχηθεί» στην κορυφή της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό της επιθετική δυστοκίας των «ερυθρόλευκων» το γεγονός ότι ο Βλαχόπουλος μία ημέρα μετά τον επιθετικό οίστρο του (4 γκολ στον ημιτελικό με την Τσόλοτσνι) περιορίστηκε σήμερα στο ένα γκολ.

Το άγχος, κυρίως στην επίθεση, «λύγισε» τον Ολυμπιακό στον αποψινό τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης, με τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν το ευρωπαϊκό «ταξίδι» τους στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 4-6 από την κροατική ομάδα στον τελικό του final-6 στη Βουδαπέστη, εκεί όπου το 2002 είχαν «αναρριχηθεί» στην κορυφή της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό της επιθετική δυστοκίας των «ερυθρόλευκων» το γεγονός ότι ο Βλαχόπουλος μία ημέρα μετά τον επιθετικό οίστρο του (4 γκολ στον ημιτελικό με την Τσόλοτσνι) περιορίστηκε σήμερα στο ένα γκολ.

MVP του final-6 αναδείχθηκε ο Φελίπε Περόνε της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ο Μάρκο Μπίγιατς (Γιουγκ).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Γιουγκ): 1-1, 2-1, 1-1, 2-1

Η «ερυθρόλευκη» άμυνα είχε την τιμητική της στο πρώτο οκτάλεπτο της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες κράτησαν ανέπαφη την εστία τους στα πρώτα επτά λεπτά, ο Πάβιτς «έβγαλε» σπουδαίες αποκρούσεις, αλλά με εξαίρεση το τέρμα του Μουρίκη ο Ολυμπιακός ήταν αναποτελεσματικός στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να ισοαφαρίσουν σε 1-1 στα 50΄΄, στην τρίτη προσπάθεια τους στον παίκτη παραπάνω…

Οι Κροάτες είχαν ευκαιρίες από τα 5 μέτρα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου οκταλέπτου, αλλά τα περισσότερα «βρήκαν» στα «ερυθρόλευκα» δοκάρια.

Την ίδια στιγμή ο Φουντούλης έδινε περίπου τρία λεπτά πριν το ημίχρονο και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1, αλλά η ελληνική ομάδα «πλήρωσε» κάποια «νεκρά» διαστήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Γιουνγκ να κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 3-2.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα σε 3-3, ο Πάβιτς «σκέπασε» το τέρμα του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν διαδοχικές επιθέσεις, με τους Κροάτες να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο και να «μπαίνουν» στον… επίλογο του αγώνα στο +1 (4-3).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και πάλι σε 4-4 με τον Βλαχόπουλο, αλλά μέχρι εκεί…

Οι Κροάτες ανέβασαν στροφές, ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε σωρεία λαθών και δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, η οποία σφράγισε την επιτυχία με υπερπολύτιμο πέναλτι στα 11΄΄ για τη λήξη, πρωταθλήτρια Ευρώπης με 6-4.

Τα γκολ:

Γιουγκ (Κόμπεστσακ): Γιόκοβιτς 1, Γκαρσία 1, Περόνε 2, Μπένιτς 1, Ομπράντοβιτς 1

Ολυμπιακός (Βλάχος): Γούνας 1, Φουντούλης 1, Μουρίκης 1, Βλαχόπουλος 1.

Ανακοίνωση ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συγχαίρει την ομάδα πόλο του Συλλόγου για την συμμετοχή της στον τελικό του Len Champions League. Την επόμενη χρονιά θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί! Τα καλύτερα έρχονται. Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024