Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα της Εθνικής στα πέναλτι από τις ΗΠΑ, πάει για το χάλκινο

Ήττα της Εθνικής στα πέναλτι από τις ΗΠΑ, πάει για το χάλκινο

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στην τελική φάση του World League, που διεξάγεται στην πόλη Χουιζού της Κίνας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στο σημερινό ημιτελικό από τις ΗΠΑ με 17-16 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 11-11, με γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη 3΄΄ πριν τη λήξη) και αύριο στις 9:40 π.μ. (ώρα Ελλάδας) θα παίξει για την τρίτη θέση απέναντι στην Ιταλία, η οποία νωρίτερα έχασε με 7-4 από τη Σερβία.

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στην τελική φάση του World League, που διεξάγεται στην πόλη Χουιζού της Κίνας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στο σημερινό ημιτελικό από τις ΗΠΑ με 17-16 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 11-11, με γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη 3΄΄ πριν τη λήξη) και αύριο στις 9:40 π.μ. (ώρα Ελλάδας) θα παίξει για την τρίτη θέση απέναντι στην Ιταλία, η οποία νωρίτερα έχασε με 7-4 από τη Σερβία.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, με την άμυνά της να μη λειτουργεί καθόλου ικανοποιητικά, επιτρέποντας στους Αμερικανούς να προηγηθούν 3-0 και 5-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βελτιώθηκαν στη συνέχεια και ισοφάρισαν σε 5-5, με τον Αζεβέντο να δίνει στις ΗΠΑ προβάδισμα 6-5 στο ημίχρονο.

Τα αμυντικά λάθη της εθνικής επαναλήφθηκαν στο τρίτο οκτάλεπτο, αυτή τη φορά όμως το… κρεσέντο του Γιάννη Φουντούλη διατήρησε τις ισορροπίες, ενώ ένα γκολ του Βλαχόπουλου έδωσε για πρώτη (και τελευταία) φορά προβάδισμα στην ελληνική ομάδα 10-9. Ο Τσούπιντο ισοφάρισε και στο τελευταίο οκτάλεπτο οι δύο αντίπαλοι έμεναν μπλοκαρισμένοι στο «μηδέν», με τους δύο τερματοφύλακες (Φλέγκα και Μόουζες) να πραγματοποιούν πολύ καλές αποκρούσεις.

Ξανά ο Τσούπιντο στα 49΄΄ «έσπασε» την ισοπαλία, αλλά το πανέξυπνο σουτ του Χρήστου Αφρουδάκη από τα 5μ., τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, διαμόρφωσε το 11-11 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, κι αφού οι δύο ομάδες ευστόχησαν στα πρώτα πέντε χτυπήματα, ο αρχηγός της εθνικής από ωραίος έγινε… μοιραίος, καθώς νικήθηκε από τον ΜακΚουίν (αντικατέστησε στη διαδικασία των πέναλτι τον Μόουζες) και ο Αζεβέντο σκόραρε, χαρίζοντας στις ΗΠΑ τη νίκη με 17-16 και την πρόκριση στον τελικό, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους (είχαν ηττηθεί το 2008 από τη Σερβία).

Η εθνική θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ιταλία, την οποία στη φάση των ομίλων συνέτριψε με 15-4, με στόχο να επαναλάβει την καλύτερη θέση της στο World League, αφού έχει καταταγεί τρίτη το 2004 και το 2006.

Ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε τη θεωρούμενη ως βασική 13άδα, αφήνοντας εκτός αγώνα τους Δημήτρη Τίγκα και Μανώλη Σολανάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη διαδικασία των πέναλτι, ο Έλληνας τεχνικός αντικατέστησε μετά τις δύο πρώτες εκτελέσεις τον Κώστα Φλέγκα, περνώντας στον αγώνα τον στέφανο Γαλανόπουλο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού παραλίγο να γίνει ήρωας, καθώς βρήκε τη μπάλα στο πέμπτο πέναλτι των Αμερικανών από τον Σάμιουελς, αλλά δεν κατάφερε να τη βγάλει εκτός εστίας.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτες τις ΗΠΑ): 5-2, 1-3, 4-5, 1-1 (κ.α.), 6-5 (πεν.)

Η σύνθεση της εθνικής: Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης 1, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 5, Ποντικέας, Αφρουδάκης 3, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος

Για τις ΗΠΑ σκόραραν οι Τσούπιντο 6, Αζεβέντο 3, Όμπερτ 2, Σάμιουελς 2, Μπονάνι 2, Μπόουεν, Μαν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024