Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το μυαλό στο Ρίο επέστρεψε η Εθνική πόλο

Με το μυαλό στο Ρίο επέστρεψε η Εθνική πόλο

Στην Αθήνα επέστρεψε, νωρίς το πρωί της Δευτέρας από την Κίνα, η εθνική πόλο ανδρών, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην τελική φάση του World League. Τα χαμόγελα... περίσσευαν, παρά το πολύωρο ταξίδι, όμως άπαντες ήταν ξεκάθαροι ότι η επιτυχία αυτή δεν αποπροσανατολίζει την ομάδα από τον βασικό της στόχο, τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην Αθήνα επέστρεψε, νωρίς το πρωί της Δευτέρας από την Κίνα, η εθνική πόλο ανδρών, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην τελική φάση του World League. Τα χαμόγελα… περίσσευαν, παρά το πολύωρο ταξίδι, όμως άπαντες ήταν ξεκάθαροι ότι η επιτυχία αυτή δεν αποπροσανατολίζει την ομάδα από τον βασικό της στόχο, τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Καταφέραμε και κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε στον τελικό. Γυρνάμε γενικά ικανοποιημένοι από αυτή την επίσημη διοργάνωση και χαιρόμαστε γι’ αυτήν την επιτυχία» δήλωσε ο Κώστας Φλέγκας, ο οποίος είχε και μία ατομική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας της τελικής φάσης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλους τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχα καταφέρει κι εγώ να αναδειχθώ. Χαίρομαι πολύ που με βγάλανε καλύτερο τερματοφύλακα» είπε σχετικά ο γκολκίπερ του Υδραϊκού και κατέληξε, αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς: «Σίγουρα είναι ο στόχος για τον οποίο προετοιμάζονται όλες οι ομάδες. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Πιστεύω πως, αν είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μπορούμε να ελπίζουμε για το καλύτερο».

Στη σταθερότητα που παρουσιάζει η εθνική στις μεγάλες διοργανώσεις στάθηκε ο Μανώλης Μυλωνάκης. «Έχουμε διατηρηθεί στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Μας χαροποιεί το μετάλλιο, αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο σε αυτό. Σίγουρα μας προκαλεί χαρά, αλλά συνεχίζουμε γιατί έχουμε ένα πολύ μεγάλο στόχο για το Ρίο. Εκεί πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που κάνουμε τον τελευταίο χρόνο. Να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και φυσικά να είμαστε υγιείς» επισήμανε ο έμπειρος περιφερειακός.

Από τους κορυφαίους της εθνικής στην Κίνα, ο Άγγελος Βλαχόπουλος τόνισε: «Μπορεί στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις να έχουμε μπει στην τετράδα, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Ξέρουμε ότι οι Ολυμπιακοί είναι κάτι διαφορετικό. Όλες οι ομάδες παρουσιάζονται στην καλύτερή τους κατάσταση. Το ίδιο θα επιδιώξουμε κι εμείς. Άγχος σίγουρα θα υπάρχει, καθώς για πολλά παιδιά -όπως και για μένα- είναι η πρώτη συμμετοχή, κάτι που είναι ξεχωριστό και δίνει από μόνο του ένα επιπλεόν άγχος. Νομίζω όμως πως, αν παρουσιαστούμε το ίδιο προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Αρχικά να μπούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες και από εκεί και πέρα να κοιτάξουμε το ένα παιχνίδι που θα μας φτάσει στην τετράδα».

Ο Κώστας Γενηδουνιάς από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι για ένα ακόμη μετάλλιο World League, που είχαμε καιρό να πάρουμε σαν εθνική ομάδα, αν και μπορούσαμε να βρεθούμε στον τελικό, αφοού χάσαμε από ένα θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο στον ημιτελικό. Προχωράμε, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και έχουμε ακόμη ένα μήνα προετοιμασίας, ώστε να βελτιώσουμε ότι δεν κάναμε καλά σε αυτό το τουρνουά και να πάμε έτοιμοι για το μεγάλο στόχο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024