Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την 6η θέση κατέλαβε τελικά η Εθνική πόλο

Την 6η θέση κατέλαβε τελικά η Εθνική πόλο

Η Ουγγαρία επιβλήθηκε με 12-10 της Εθνικής μας ομάδας πόλο, που περιορίστηκε τελικά στην 6η θέση του Ολυμπακού τουρνουά στο Ρίο. Η ελληνική ομάδα έκανε έναν καλό αγώνα ωστόσο οι Ούγγροι έδειξαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Η Ουγγαρία επιβλήθηκε με 12-10 της Εθνικής μας ομάδας πόλο, που περιορίστηκε τελικά στην 6η θέση του Ολυμπακού τουρνουά στο Ρίο. Η ελληνική ομάδα έκανε έναν καλό αγώνα ωστόσο οι Ούγγροι έδειξαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου ισοφάρισε το δεύτερο καλύτερο πλασάρισμα στην ιστορία του ελληνικού πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς όμως να καταφέρει να διεκδικήσει το πολυπόθητο μετάλλιο, το οποίο ήταν ο αρχικός στόχος.

Η εθνική είχε τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα, δεχόμενη εύκολα γκολ από τα 2μ., αλλά και από πολύ δυνατά περιφερειακά σουτ των Ούγγρων, τα οποία δεν μπορούσαν να σταματήσουν ούτε τα ελληνικά μπλοκ, ούτε ο Φλέγκας. Στην άλλη πλευρά της πισίνας, όμως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κέρδιζε αποβολές και τις αξιοποιούσε με πολύ καλά ποσοστά, γεγονός που του επέτρεψε να αντιδράσει όποτε η ομάδα του Τίμπορ Μπένεντεκ επιχειρούσε να ξεφύγει στο σκορ.

Το 5-2 στα μέσα της δεύτερης περιόδου μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε 5-4 (με τον Βλαχόπουλο να κάνει ξανά… πλάκα στον Βίκτορ Νάγκι, νικώντας τον με μακρινή λόμπα στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης!) και 6-5 στο ημίχρονο.

Ο Βάμος με δύο σερί γκολ «έγραψε» το 8-5 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά και πάλι η απάντηση ήταν άμεση, με την εθνική να μειώνει σε 8-7 και να παραμένει σε απόσταση ενός γκολ.

Οι διεθνείς, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει με 0/2 στον παίκτη παραπάνω, σκόραραν σε οκτώ σερί κερδισμένες αποβολές(!), αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο, στο 10-9 έχασαν δύο φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσουν: πρώτα σε κόντρα του Αφρουδάκη, που προσπάθησε να σκοράρει με λόμπα αλλά αστόχησε, κι έπειτα σε παραπάνω με τον Βλαχόπουλο, που αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Νάγκι. Ο «ρολίστας» Ζαλάνκι έδωσε σημαντικές λύσεις στους Μαγυάρους και ο Χαράι με κοντινό σουτ στον παίκτη παραπάνω (κι ενώ είχε προηγηθεί απόκρουση του Φλέγκα σε σουτ του Ερντελι) «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Η έκτη θέση δεν συνιστά αποτυχία για την εθνική, άλλωστε ισοφαρίζει το δεύτερο καλύτερο πλασάρισμα της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (πίσω από την 4η θέση της Αθήνας και μαζί με την 6η της Ατλάντα), σίγουρα όμως υπολείπεται των αρχικών βλέψεων, που έφταναν ως το βάθρο. Οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες, η ελληνική ομάδα έδειξε σε κάποια ματς της Α΄ φάσης τις δυνατότητές της, όμως στον κρίσιμο προημιτελικό με την Ιταλία εμφανίστηκε αγνώριστη και έχασε εύκολα από την ομάδα του Σάντρο Καμπάνια, που τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 3-3, 3-2.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένεντεκ): Νάγκι, Ζαλάνκι 3, Μάνχερτζ, Έρντελι, Βάμος 2, Χοσνιάνσκι 1, Άνταμ Ντέκερ, Σίβος, Ντάνιελ Βάργκα, Ντένες Βάργκα 2, Κις 3, Χαράι 1, Ατίλα Ντέκερ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε «Βικελίδης» και Νέα Φιλαδέλφεια κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ ψάχνει τη νίκη που θα τον στέψει πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στη Λαμία και «δώρο» από τον Άρη για να πανηγυρίσει εκείνη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024