Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γούνας: «Η Σαβόνα με ήθελε περισσότερο, στον ΟΣΦΠ δεν θα είχα χρόνο»

Γούνας: «Η Σαβόνα με ήθελε περισσότερο, στον ΟΣΦΠ δεν θα είχα χρόνο»

Ο Αλέξανδρος Γούνας παρέδωσε τα... διαπιστευτήριά του με το «καλημέρα» της θητείας του στην Ιταλία. Ο διεθνής πολίστας έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με το σκουφάκι της Σαβόνα και εντυπωσίασε στην Α΄ φάση του κυπέλλου, σημειώνοντας 14 γκολ σε τέσσερις αγώνες και οδηγώντας τη νέα του ομάδα στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Αλέξανδρος Γούνας παρέδωσε τα… διαπιστευτήριά του με το «καλημέρα» της θητείας του στην Ιταλία. Ο διεθνής πολίστας έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με το σκουφάκι της Σαβόνα και εντυπωσίασε στην Α΄ φάση του κυπέλλου, σημειώνοντας 14 γκολ σε τέσσερις αγώνες και οδηγώντας τη νέα του ομάδα στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η απόδοσή του κίνησε το ενδιαφέρον των γειτόνων και η ιστοσελίδα «Waterpolo delevelopment world» φιλοξενεί συνέντευξή του, όπου ο 27χρονος περιφερειακός μιλά για την επιλογή του να αφήσει τον Ολυμπιακό για την Ιταλία, για τους στόχους της Σαβόνα, αλλά και τους προσωπικούς του.

«Ήταν ένα καλό ξεκίνημα μιας εμπειρίας, και πιστεύω ότι θα είμαι διαφορετικός παίκτης, απ’ ό,τι τα τελευταία μου χρόνια στην Ελλάδα. Θα δούμε πώς θα πάει. Είμαι σίγουρα χαρούμενος που θα είμαι κομμάτι της Σαβόνα, μιας ομάδας με μεγάλη ιστορία. Ελπίζω με το παιχνίδι μου να βοηθήσω την ομάδα», επισήμανε αρχικά ο Γούνας, ο οποίος εξήγησε ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ομάδα επειδή… «βρήκα αρκετές ομοιότητες με τη Βουλιαγμένη, είναι μια μικρή πόλη, χωρίς πολύ κίνηση, ενώ επικρατεί και αρκετή ησυχία».

Για το αν είναι έτοιμος να γίνει ηγέτης της Σαβόνα, είπε:
«Είναι άλλη εντελώς κατάσταση, αλλά δεν με ενδιαφέρει ο ρόλος του ηγέτη, αυτό που πραγματικά θέλω είναι να κερδίσω όσο περισσότερα γίνεται. Σίγουρα είναι μια καινούργια εμπειρία για εμένα. Στον Ολυμπιακό υπήρχαν πολλοί καλοί παίκτες, αλλά ακόμη κι εδώ μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες».

Για τους λόγους που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και τον χαμένο τελικό του περσινού Champions League, ανέφερε: «Το παιχνίδι αυτό θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή, γιατί ήταν η μόνη μας ήττα την περσινή χρονιά. Έφυγα από τον Ολυμπιακό, γιατί ήθελα στην ηλικία που είμαι να αγωνίζομαι. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και δε νομίζω ότι θα παίζω πόλο μέχρι τα 40 μου, στα 32-33 θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου. Μέχρι τότε όμως, ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που θα έπαιζα και θα περνούσα καλά. Και η Σαβόνα μου έδωσε αυτή την ευκαιρία».

Για την παρουσία τριών Ελλήνων παικτών στο ιταλικό πρωτάθλημα (Βλαχόπουλος και Δερβίσης θα παίξουν στην Ποζίλιπο Νάπολι), ο Γούνας είπε:
«Πιστεύω ότι συμβαίνει γιατί οι Έλληνες παίκτες έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα στις διεθνείς διοργανώσεις. Στη δική μου περίπτωση ήταν επιλογή μου να φύγω από τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που υπήρχαν τρεις καλοί παίκτες στη θέση μου (Εσπανιόλ, Γιάνοβιτς και Φουντούλης), κατάλαβα ότι δε θα είχα πολύ χρόνο συμμετοχής. Μου ζήτησαν να μείνω και μου έκαναν νέα οικονομική προσφορά, αλλά για μένα δεν ήταν θέμα χρημάτων. Μου είχαν έρθει προτάσεις από ομάδες της Τουρκίας, της Ουγγαρίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρουμανίας, αλλά και από άλλες ιταλικές (Μπρέσια και Νάπολι), αλλά η Σαβόνα ήταν η ομάδα που με ήθελε περισσότερα. Είναι μια πολύ νεανική και φιλόδοξη ομάδα, ακριβώς αυτό που ήθελα. Δεν είναι τόσο δυνατή όσο η Προ Ρέκο, αλλά μου δίνει επιπλέον κίνητρο το να είμαι εδώ. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για τις προσδοκίες του για το φετινό ιταλικό πρωτάθλημα ανέφερε και τους στόχους της Σαβόνα:
«Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, εδώ παίζουν τόσοι καλοί παίκτες και όλες οι ομάδες είναι καλές. Δε μπορώ να πω πολλά, θα μπορέσω να έχω καλύτερη άποψη μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Είμαστε μια νεανική ομάδα και είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα πρέπει να παίζουμε κάθε παιχνίδι σα να ήταν τελικός και μετά θα δούμε τα αποτελέσματα. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να έχουμε υψηλές βλέψεις. Θα ήθελα πάντως η Σαβόνα να είναι η έκπληξη της σεζόν»

Στο τέλος, ο Γούνας ρωτήθηκε αν είναι προσωπικός του στόχος να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ:
«Δεν το σκέφτομαι, δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω τη Σαβόνα», απάντησε ο διεθνής περιφερειακός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024