Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λύγισε στα πέναλτι η εθνική πολο γυναικών από την Ολλανδία

Λύγισε στα πέναλτι η εθνική πολο γυναικών από την Ολλανδία

Η Εθνική υδατοσφαίρισης των Γυναικών ηττήθηκε από την Ολλανδία με 7-5 στα πέναλτι στο κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέρωφ" του Πειραιά, στην εναρκτήρια αναμέτρησή της για τα προκριματικά του World League.

Η Εθνική υδατοσφαίρισης των Γυναικών ηττήθηκε από την Ολλανδία με 7-5 στα πέναλτι στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στην εναρκτήρια αναμέτρησή της για τα προκριματικά του World League.

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετικό ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκε 3-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 4-1 στα μέσα της δεύτερης, αλλά από το σημείο εκείνο κι έπειτα δεν ξανασκόραρε (!), επιτρέποντας στις «οράνιε» να επιστρέψουν στο ματς και να ισοφαρίσουν 4-4 με την Φαν ντερ Σλόοτ 4΄45΄΄πριν τη λήξη του αγώνα.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να έχει δοκάρι στην τελευταία ελληνική επίθεση, και ο νικητής κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί από την εθνική σκόραρε μόνο η Ελευθεριάδου, ενώ αντίθετα η Ελευθερία Πλευρίτου και η Μανωλιουδάκη νικήθηκαν από τη Βίλεμς, ενώ η Μαργαρίτα Πλευρίτου σούταρε άουτ. Έτσι η Ολλανδία πήρε τη νίκη με συνολικό σκορ 7-5 και εξασφάλισε δύο βαθμούς, έναντι ενός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Να σημειωθεί ότι κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής αγωνίστηκε η νεαρή Ιωάννα Σταματοπούλου, η οποία είχε εξαιρετική απόδοση και μάλιστα έκανε και δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι, στα σουτ των Αμαρενς Χένεε και Κούλχαας.

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι στην ελληνική ομάδα κόστισε πολύ η πρόωρη αποχώρηση της Χριστίνας Τσουκαλά, η οποία αποβλήθηκε με τρεις ποινές από τις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 0-1, 0-1

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Β. Διαμαντοπούλου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη 1, Μανωλιουδάκη, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αρνο Χαβένγκα):
Φανχελσουβέ, Σμιτ 1, Ντάγκμαρ Χένεε, Φαν ντερ Σλόοτ 3, Αμαρενς Χένεε 1, Στόμπχορστ, Κούλχαας, Κόινινγκ, Φαν ντερ Γκράαφ 1, Φαν Τόορν, Κλάασεν 1, Γιούστρα, Βίλεμς

Στον ίδιο όμιλο των προκριματικών μετέχει και η Ρωσία, την οποία η Εθνική θα υποδεχθεί στις 24 Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024