Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην «τετράδα» του Παγκοσμίου η Εθνική πόλο των ανδρών

Στην «τετράδα» του Παγκοσμίου η Εθνική πόλο των ανδρών

Η εικόνα του Θοδωρή Βλάχου να σφίγγει τη γροθιά χαμογελώντας, πολύ πριν λήξει ένα παιχνίδι, και μάλιστα κρίσιμο, είναι πρωτόγνωρη για τον προπονητή της εθνικής πόλο των ανδρών (και του Ολυμπιακού). Το ίδιο πρωτόγνωρη όμως ήταν και η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας απέναντι στο Μαυροβούνιο, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Με ένα παιχνίδι που άγγιξε το τέλειο, σε άμυνα και επίθεση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετέτρεψε το αναμενόμενο ντέρμπι σε... περίπατο, επιβλήθηκε πολύ εύκολα 12-7 της φιναλίστ του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση πέρασε στην τετράδα του κόσμου.

Η εικόνα του Θοδωρή Βλάχου να σφίγγει τη γροθιά χαμογελώντας, πολύ πριν λήξει ένα παιχνίδι, και μάλιστα κρίσιμο, είναι πρωτόγνωρη για τον προπονητή της εθνικής πόλο των ανδρών (και του Ολυμπιακού). Το ίδιο πρωτόγνωρη όμως ήταν και η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας απέναντι στο Μαυροβούνιο, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Με ένα παιχνίδι που άγγιξε το τέλειο, σε άμυνα και επίθεση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετέτρεψε το αναμενόμενο ντέρμπι σε… περίπατο, επιβλήθηκε πολύ εύκολα 12-7 της φιναλίστ του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση πέρασε στην τετράδα του κόσμου.

Εκεί, το βράδυ της Πέμπτης (21:30) θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ουγγαρία που επιβλήθηκε πολύ εύκολα της Ρωσίας με 14-5!

Το ότι οι άμυνες θα είχαν τον πρώτο λόγο σε αυτό το ματς, το καταλάβαινε όποιος έχει δει τις δύο ομάδες να παίζουν έστω και μία φορά. Αυτό που δεν ήταν εύκολο να προβλεφθεί ήταν η εξαιρετική εμφάνιση των δύο τερματοφυλάκων στην πρώτη περίοδο, οι οποίοι «κατέβασαν ρολά».

Ο Φλέγκας έπιασε πέναλτι του Ντράσκοβιτς στο πρώτο λεπτό και λίγο αργότερα σταμάτησε σε κόντρα τον Ντράσκο Μπργκούλιαν, ενώ ο Λάζοβιτς έκανε μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Γούνα, επίσης στην κόντρα, ενώ απέκρουσε και δύο σουτ στον παραπάνω, από Γούνα και Μουρίκη.

Ενα γκολ του Γούνα με αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν το μοναδικό της πρώτης περιόδου και όλα έδειχναν μάχη σώμα με σώμα μέχρι τέλους.

Και μετά ήρθε το δεύτερο οκτάλεπτο, βγαλμένο από τα… όνειρα του Θοδωρή Βλάχου. Μία εκπληκτική παράσταση της εθνικής, που πέτυχε πέντε γκολ μέσα σε κάτι παραπάνω από τέσσερα λεπτά. Μία «ρουκέτα» του Βλαχόπουλου και μία πανέξυπνη λόμπα του Δερβίση άνοιξαν το δρόμο και ακολούθησαν τρία διαδοχικά γκολ με παίκτη παραπάνω, τα δύο εξ αυτών με τέλειο πέρασμα της μπάλας στα 2μ.

Κάπου ενδιάμεσα οι Μαυροβούνιοι βρήκαν κι αυτοί το δρόμο προς τα δίχτυα, αφού έμειναν «άσφαιροι» για σχεδόν 12 λεπτά, αλλά το 6-2 του ημιχρόνου τους υποχρέωνε να… ανέβουν ένα βουνό, απέναντι μάλιστα σε μία ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

Η ανανεωμένη και σχετικά άπειρη ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς δεν μπορούσε να πετύχει τέτοια ανατροπή, και δεν την πίστευε κιόλας. Με συνοπτικές διαδικασίες η διαφορά έφτασε στο +6 (8-2) και ούτε η… κοκορομαχία του Μουρίκη με τον Μπανίτσεβιτς, που οδήγησε στην αποβολή τους με αντικατάσταση, δεν μπορούσε να «φρενάρει» την ελληνική ομάδα.

Ο πίνακας στο κολυμβητήριο «Άλφρεντ Χάγιος» έγραψε ακόμη και… 10-2, με τον Φουντούλη να προσθέτει άλλα τέσσερα γκολ στη συνολική συγκομιδή του, που τον φέρνει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Στο τέλος η εθνική χαλάρωσε και επέτρεψε στο Μαυροβούνιο να σημειώσει τέσσερα γκολ στην τελευταία περίοδο (τα δύο με πέναλτι) και να «μαζέψει» τη διαφορά στο τελικό 12-7.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 0-1, 2-5, 1-4, 4-2

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Γούνας (π.π.), 0-2 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 0-3 Δερβίσης (περιφέρεια), 0-4 Κολόμβος (π.π.), 1-4 Μίσιτς (π.π.), 1-5 Μουρίκης (π.π.), 1-6 Φουντούλης (π.π.), 2-6 Αλ. Ράντοβιτς (περιφέρεια), 2-7 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-8 Γούνας (περιφέρεια), 2-9 Φουντούλης (πέναλτι), 2-10 Φουντούλης (π.π.), 3-10 Ντρ. Μπργκούλιαν (περιφέρεια), 4-10 Μούρισιτς (φουνταριστός), 5-10 Αλ. Ράντοβιτς (πέναλτι), 5-11 Αργυρόπουλος (κόντρα), 6-11 Πέτκοβιτς (π.π.), 6-12 Γενηδουνιάς (π.π.), 7-12 Ντ. Μπργκούλιαν (πέναλτι).

Η εθνική είχε 6/8 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα. Το Μαυροβούνιο είχε 2/9 (!) με παίκτη παραπάνω, 2/3 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Αποβλήθηκαν με αντικατάσταση Μουρίκης και Μπανίτσεβιτς, 4΄27΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Τσούτσκοβιτς (3΄08΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου) και ο Δελακάς (3΄47΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Φλαχάιβ (Αυστραλία)

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Ντρ. Μπργκούλιαν 1, Μπανίτσεβιτς, Πέτκοβιτς 1, Ντ. Μπργκούλιαν 1, Αλ. Ράντοβιτς 2, Ντράσκοβιτς, Ουκρόπινα, Ντ. Ράντοβιτς, Μίσιτς 1, Τσούτσκοβιτς, Μούρισιτς 1, Στσεπάνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος):
Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς, Δερβίσης 1, Φουντούλης 4, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024