Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μυλωνάκης: Μεγάλος στόχος για τον Ολυμπιακό το Champions League

Μυλωνάκης: Μεγάλος στόχος για τον Ολυμπιακό το Champions League

Την προηγούμενη φορά που το final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών φιλοξενήθηκε στη Χίο, το 2003, ο Μανώλης Μυλωνάκης ήταν 18 χρονών και με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, το ΝΟ Χανίων, έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Την προηγούμενη φορά που το final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών φιλοξενήθηκε στη Χίο, το 2003, ο Μανώλης Μυλωνάκης ήταν 18 χρονών και με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, το ΝΟ Χανίων, έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, ο πολύπειρος πλέον πολίστας επέστρεψε στο «νησί της μαστίχας» και αγωνίστηκε με το ερυθρόλευκο σκουφάκι για 13η φορά σε τελικό (έχε συμμετάσχει με τέσσερις διαφορετικές ομάδες), κατακτώντας το 8ο προσωπικό του τρόπαιο.

«Ηρθαμε στη Χίο για να κερδίσουμε το κύπελλο, τα καταφέραμε και προχωράμε», τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μυλωνάκης, αναγνωρίζοντας στη συνέχεια ότι μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του Champions League. Υπήρξε, δε, απόλυτα ειλικρινής σε ό,τι αφορά την απόφασή του να σταματήσει από την εθνική ομάδα μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, επισημαίνοντας την καταπόνηση που υφίστανται οι διεθνείς, μετέχοντας κάθε καλοκαίρι σε μεγάλες διοργανώσεις.

«Δεν πιάσαμε πολύ καλό ρυθμό, γενικά η απόδοσή μας δεν ήταν τόσο καλή, ούτε και κακή όμως. Υπήρχαν κάποιες πολύ καλές στιγμές και άλλες που δείξαμε κάποια αδράνεια, τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, αλλά σε γενικές γραμμές κάναμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ. Ηρθαμε στη Χίο για να κερδίσουμε το κύπελλο, τα καταφέραμε και προχωράμε», υπογράμμισε αρχικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μανώλης Μυλωνάκης.

Η κατάκτηση του φετινού κυπέλλου αποτέλεσε για τον Ολυμπιακό και το κλείσιμο της… παρένθεσης που «άνοιξε» η ήττα από τη Βουλιαγμένη στον περσινό τελικό. «Εχουμε ξεπεράσει την περσινή ήττα. Είναι μία διαφορετική σεζόν, άλλη ομάδα, ήρθαν καινούρια παιδιά», τόνισε ο Μυλωνάκης και συμπλήρωσε: «Είμαστε καλύτερη ομάδα, απλά έπρεπε να το δείξουμε μέσα στο νερό, γιατί έτσι είναι ο πρωταθλητισμός: πρέπει να αποδεικνύεις συνέχεια αν είσαι καλύτερος ή όχι. Σαν ομάδα ήμασταν πολύ καλύτεροι από τη Βουλιαγμένη και τη Γλυφάδα και δίκαια κατακτήσαμε το κύπελλο».

Η σεζόν έχει συνέχεια, και μάλιστα μακρά, για τον Ολυμπιακό, που δεν έχει χρόνο να πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου: ήδη αύριο παίζει ματς πρωταθλήματος με τον Υδραϊκό, ενώ το Σάββατο αντιμετωπίζει την Παρτιζάν για το Champions League. «Στόχος είναι το πρωτάθλημα, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, εμείς μπορούμε στο τέλος να το κάνουμε να φανεί εύκολο. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο Champions League και αν μπορούμε να το κατακτήσουμε. Για να μην προτρέχουμε όμως, έχουμε κάμποσα παιχνίδια ακόμη, για την ώρα η ομάδα δείχνει ότι πάει για την πρώτη θέση (σ.σ. του Α΄ ομίλου), που ίσως φέρει έναν πιο βατό αντίπαλο στο final-8, αλλά εκεί θα είναι ένα άλλο τουρνουά. Αυτό που εύχομαι πάντα είναι να είμαστε υγιείς σαν ομάδα και ο καθένας ξεχωριστά», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χανιώτης περιφερειακός.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024