Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηθεοδώρου vs Ολυμπιακός και Πανιώνιος - Βουλιαγμένη

Χατζηθεοδώρου vs Ολυμπιακός και Πανιώνιος – Βουλιαγμένη

Την Παρτιζάν Βελιγραδίου του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα του πόλο. Στην κλήρωση που έγινε το μεσημέρι στη Ριέκα, οι «ερυθρόλευκοι» τοποθετήθηκαν στον Γ' όμιλο, μαζί με την πρωταθλήτρια Σερβίας, την κροατική Μλάντοστ Ζάγκρεμπ και την ισπανική Μπαρτσελόνα. Ελληνικός «εμφύλιος» Πανιώνιος - Βουλιαγμένη στη φάση των «16» του LEN Trophy.

Την Παρτιζάν Βελιγραδίου του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα του πόλο. Στην κλήρωση που έγινε το μεσημέρι στη Ριέκα, οι «ερυθρόλευκοι» τοποθετήθηκαν στον Γ’ όμιλο, μαζί με την πρωταθλήτρια Σερβίας, την κροατική Μλάντοστ Ζάγκρεμπ και την ισπανική Μπαρτσελόνα.

Στα προημιτελικά προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και το έργο του Ολυμπιακού κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς Παρτιζάν και Μλάντοστ θεωρούνται από τα φαβορί για μία θέση στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης. Η σερβική ομάδα ήταν τρίτη στην περσινή διοργάνωση, όπου είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων, πετυχαίνοντας δύο νίκες (8-3 στο Βελιγράδι και 10-9 στον Πειραιά). Όμως, το σημαντικότερο στοιχείο των φετινών αναμετρήσεων των δύο ομάδων θα είναι αναμφίβολα η επιστροφή του Χατζηθεοδώρου, του επί σειρά ετών αρχηγού των «ερυθρολεύκων», που το καλοκαίρι αποχώρησε από ύστερα από ένα… σίριαλ από τους πρωταθλητές Ελλάδας και συνεχίζει την καριέρα του στην Παρτιζάν.

Εκεί ο Έλληνας άσος καλείται να καλύψει το κενό που άφησε ο μεγάλος Βάνια Ουντόβισιτς, ο οποίος μεταπήδησε στην Μλάντοστ και τεθεί και αυτός αντίπαλος του Ολυμπιακού. Η κροατική ομάδα, πολυνίκης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με επτά τρόπαια (η Παρτιζάν ακολουθεί με έξι) εμφανίζεται και αυτή ιδιαίτερα ισχυρή και φιλοδοξεί να ξαναπάρει τα πρωτεία στη χώρα της από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και παράλληλα να επιστρέψει στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Τελευταία παρουσία της εκεί ήταν το 2009, όταν απέκλεισε στα προημιτελικά τον Ολυμπιακό, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στους «16». Η Μλάντοστ αγωνίστηκε στον Β’ προκριματικό γύρο και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο του Βερολίνου.

Τον όμιλο συμπληρώνει η Μπαρτσελόνα, που σαφώς υπολείπεται σε δυναμική των υπολοίπων. Η δευτεραθλήτρια Ισπανίας έκανε την έκπληξη στα προκριματικά και, εκμεταλλευόμενη τον παράγοντα έδρα, πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλο που φιλοξένησε, αφήνοντας εκτός της ιταλική Σαβόνα και τη Βουλιαγμένη, την οποία νίκησε 10-9 στο μεταξύ τους παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό συναντήθηκε τελευταία φορά στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας την περίοδο 2006-07, με τους «ερυθρόλευκους» να νικούν και στα δύο παιχνίδια.

Συνοπτικά οι τέσσερις όμιλοι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Γιάντρα Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Βάσας (Ουγγαρία), Ζέγκεντ (Ουγγαρία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Προ Ρέκο (Ιταλία), Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία), Μπούντβα (Μαυροβούνιο), Βοϊβοντίνα (Σερβία)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Παρτιζάν Βελ. (Σερβία), Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ), Μλάντσο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Πριμόριε Ριέκα (Κροατία), Εγκερ (Ουγγαρία)

Οι αγωνιστικές της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν τις εξής ημερομηνίες:
1η: 13-14 Νοεμβρίου 2010
2η: 1 Δεκεμβρίου 2010
3η: 18-19 Δεκεμβρίου 2010-10-31
4η: 8-9 Ιανουαρίου 2011
5η: 19 Ιανουαρίου 2011
6η: 2 Φεβρουαρίου 2011

«Εμφύλιος» ανάμεσα σε Πανιώνιο και Βουλιαγμένη στους «16» του LEN Trophy

Ελληνικό «εμφύλιο» έβγαλε η κλήρωση της φάσης των «16» του LEN Trophy ανδρών στην υδατοσφαίριση, η οποία έγινε σήμερα στη Ριέκα. Πανιώνιος και Βουλιαγμένη θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με «έπαθλο» μία θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, σε ένα πολύ ενδιαφέρον και αμφίρροπο -θεωρητικά τουλάχιστον- ζευγάρι.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 13 ή 14 Νοεμβρίου, δηλαδή περίπου μία εβδομάδα μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, την προσεχή Παρασκευή. Γηπεδούχος θα είναι ο ΝΟΒ, ο οποίος όμως δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το κολυμβητήριό του, αφού αυτή την εποχή η LEN δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων σε ανοιχτά κολυμβητήρια, οπότε λογικά ο αγώνας θα γίνει είτε στο ΟΑΚΑ είτε στον Πειραιά. Η ρεβάνς θα φιλοξενηθεί στη Νέα Σμύρνη, στις 18 ή 19 Δεκεμβρίου.

Συνοπτικά τα ζευγάρια στη φάση των «16»:

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) – Σαβόνα (Ιταλία)

Φλωρεντία (Ιταλία) – Οραντέα (Ρουμανία)

Σπντάου (Γερμανία) – Μπρέσια (Ιταλία)

Μαρσέιγ (Γαλλία) – Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Κάταρο (Μαυροβούνιο)

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Ελλάδα) – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ελλάδα)

Χόνβεντ (Ουγγαρία) – Κόζιτσε (Σλοβακία)

Σίντεζ Καζάν (Ρωσία) – Κόπερ (Σλοβενία)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024