Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύκολα ο Ολυμπιακός, καταιγιστική η Βουλιαγμένη

Εύκολα ο Ολυμπιακός, καταιγιστική η Βουλιαγμένη

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του 4ου προκριματικού ομίλου για την Ευρωλίγκα υδατοσφαίρισης γυναικών, επικράτησε 14-4 στο Παπαστράτειο της ιταλικής Φιρέντσε. Παράλληλα, καταιγιστικός ήταν ο ΝΟ Βουλιαγμένης στο εναρκτήριο παιχνίδι του για τον τέταρτο όμιλο της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα, με αντίπαλο τη Ρουμανική Τάργκο Μούρες, της οποίας και επικράτησε με 31-4 στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του 4ου προκριματικού ομίλου για την Ευρωλίγκα υδατοσφαίρισης γυναικών, επικράτησε 14-4 στο Παπαστράτειο της ιταλικής Φιρέντσε. Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-1, 3-1, 5-2

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα, με το επιμέρους 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο να διαμορφώνεται από τις Μπιανκόνι, Ασημάκη και Ελευθερία Πλευρίτου. Ο ίδιος ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τις Ιταλίδες να μη βρίσκουν τις λύσεις απέναντι στην άριστα οργανωμένη άμυνα των Πειραιωτών. Το σκορ του πρώτου μισού (6-1) είναι ενδεικτικό της εξαιρετικής λειτουργίας, αμυντικά και επιθετικά, του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξαν και πολλά, με την υπεροχή του Ολυμπιακού εμφανή και το σκορ να διαμορφώνεται στο 9-2 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Το τελικό 14-4 έδωσε μια νίκη ψυχολογίας στην ελληνική ομάδα εν όψει των υπόλοιπων αναμετρήσεων τους για τον όμιλο της Ευρωλίγκα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Η Ιωάννα Σταματοπούλου, η οποία αντικατέστησε την τραυματία Χρυσή Διαμαντοπούλου στη θέση της τερματοφύλακα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Η Ελευθερία Πλευρίτου και η Ρομπέρτα Μπιανκόνι πέτυχαν από τρία γκολ για την ομάδα του Πειραιά. Δύο γκολ είχαν οι Ασημάκη, Τεντζαλίδου και Σάουθερν, ενώ Μαργαρίτα Πλευρίδου και Αβραμίδου σημείωσαν από ένα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Χ.Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 2, Ε.Πλευρίτου 3, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Μ.Πλευρίτου 1, Καλογεράκου, Σάουθερν 2, Μπιανκόνι 3, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου.

ΦΙΡΕΝΤΣΕ (Ρ.Τεμπεστίνι):
Βεντρίλια, Ροραντέλι 1, Σεντόνσε 2, Κολαϊότσο 1, Μίνα, Λάπι, Σόρμπι, Στεφανίνι, Κουραντάι, Πουστινίκοβα, Μπάλντι, Φερίνι, Ιγκνάκολο.

Βουλιαγμένη 0 Τάργκου Μούρες 31-4

Καταιγιστικός ήταν ο ΝΟ Βουλιαγμένης στο εναρκτήριο παιχνίδι του για τον τέταρτο όμιλο της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα, με αντίπαλο τη Ρουμανική Τάργκο Μούρες, της οποίας και επικράτησε με 31-4 στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά.

Οι πολίστριες του ΝΟΒ μπήκαν πολύ δυνατά, πετυχαίνοντας ένα επιμέρους 8-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις τους, απέναντι στην άπειρη Τάργκο Μούρες. Με το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, η Βασιλική Διαμαντοπούλου είχε ήδη σημειώσει 3 τέρματα. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι παίκτριες της ομάδας του Λαιμού συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πετυχαίνοντας 8 τέρματα, με τις Ρουμάνες ανήμπορες να αντιδράσουν.

Η επίδειξη δύναμης συνεχίστηκε από την ελληνική ομάδα και στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, όπου συνολικά σκόραραν 15 γκολ, υποχρεώνοντας τη Ρουμανική ομάδα σε βαριά ήττα και δείχοντας, ότι μαζί με τον Ολυμπιακό είναι το φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

Η Έλενα Ξενάκη πέτυχε έξι γκολ για το ΝΟ Βουλιαγμένης, ενώ η Τίνα Κοντογιάννη σημείωσε πέντε.

Τα οκτάλεπτα: 8-2, 8-0, 7-1, 8-1

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά, Χυδηριώτη 3, Μουλάκη 1, Πρωτοπαπά 3, Ξενάκη 6, Μάμογλου 2, Ρουμπέση, Γερόλυμου 1, Διαμαντοπούλου Β. 4, Μελιδώνη 4, Κοντογιάννη 5, Κοτσιώνη.

ΤΑΡΓΚΟ ΜΟΥΡΕΣ (Μίκλος Τοτ): Λούκιτς, Τέκαρ 1, Σελγκάμι 2, Τόροκ 1, Μολντοβάν, Σίμιον, Τοτ, Βίντικαν, Νομέα, Λούνγκου, Ντέμετερ, Σερμπανέσκου, Πρόνταν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024