Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«MVP ο κόσμος» είπαν Μανωλιουδάκη και Παυλίδης

«MVP ο κόσμος» είπαν Μανωλιουδάκη και Παυλίδης

Στην παρουσία του κόσμου, τον οποίο χαρακτήρισε MVP του τελικού, στάθηκε ο αρχιτέκτονας της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, ενώ μαζί του συμφώνησε και Φιλιώ Μανωλιουδάκη που σημείωσε το τέρμα που ανέβασε τις Ερυθρόλευκες στο ψηλότερο σκαλοπάτι της Ευρώπης. Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

Σκόρερ του «χρυσού» γκολ και αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης (πλέον) ομάδας του Ολυμπιακού, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη δεν προλάβαινε να κάνει δηλώσεις, να δέχεται συγχαρητήρια και να φωτογραφίζεται μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας υδατοσφαίρισης.

«Σε συλλογικό επίπεδο τα έχω πετύχει πλέον όλα. Το μόνο που μου μένει είναι να παίξω σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα», επισήμανε η διεθνής πολίστρια, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαι περήφανη που το πέτυχα αυτό με την ομάδα της καρδιάς μου. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τη διοίκηση του ερασιτέχνη που μας έδωσαν το έναυσμα, κάνοντας τα πάντα για να φέρουν εδώ το φάιναλ φορ. Ο κόσμος ήταν αυτός που μας έδωσε την ώθηση, ιδίως όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 4-1. Θέλουμε πάντα το κολυμβητήριο γεμάτο, ο κόσμος είναι ο όγδοος παίκτης μας», τόνισε η Μανωλιουδάκη.

Μετά από δύο κατακτήσεις του ευρωπαϊκού τροπαίου με τη Βουλιαγμένη, η Αλεξάνδρα Ασημάκη ευτύχησε να σηκώσει την Ευρωλίγκα και με δεύτερη ομάδα, τον Ολυμπιακό, κάτι που από Ελληνίδες παίκτριες έχει πετύχει στο παρελθόν μόνο η Εύη Μωραϊτίδου («το ίνδαλμά μου», όπως λέει η διεθνής φουνταριστός).

Αυτό που σαφώς δεν είχε ζήσει, ήταν η ατμόσφαιρα στο κολυμβητήριο του Πειραιά και η αποθέωση από τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων». «Είναι τεράστια τύχη να το ζεις αυτό, ήταν κάτι μαγικό», παραδέχθηκε η Ασημάκη.

«Μία καινούρια, νεανική ομάδα, πήρε αυτό το ευρωπαϊκό απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Θέλει μεγάλη μαγκιά για να το καταφέρεις αυτό και ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλη μαγκιά», συμπλήρωσε η 27χρονη πολίστρια, που λίγο νωρίτερα έλεγε στη βουρκωμένη Χρυσή Διαμαντοπούλου «πίστεψέ το, δεν θα είναι το μοναδικό». Η ίδια, φύσει αισιόδοξη και γεννημένη νικήτρια, είναι σίγουρο ότι το πιστεύει.

Από τις κορυφαίες παίκτριες του Ολυμπιακού στον τελικό, με τρία γκολ και σπουδαία δουλειά στην άμυνα (όπως επισήμανε ο Χάρης Παυλίδης, ήταν αυτή που έκανε το κλέψιμο στην τελευταία επίθεση της Σαμπαντέλ), η Ασλεϊ Σάουθερν δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Σήμερα είχα διαφορετική προσέγγιση στο παιχνιδι, ήμουν ήρεμη, ενώ χθες ήμουν πολύ νευρική. Ηρθα πρώτη φορά στην Ευρώπη, όπου το πόλο παίζεται διαφορετικά, και χρειάστηκα χρόνο να προσαρμοστώ, αλλά με βοήθησαν πολύ τα υπόλοιπα κορίτσια και στο τέλος όλα πήγαν καλά».

Η διεθνής Αυστραλή εξέφρασε την επιθυμία να επανέλθει στο μέλλον στην Ευρώπη («μακάρι στον Ολυμπιακό», είπε χαρακτηριστικά), καθώς την επόμενη χρονια θα επιστρέψει στην πατρίδα της, προκειμένου να κάνει προετοιμασία με την εθνική της ομάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Χάρης Παυλίδης έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. «Ο κόσμος μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε στη νίκη. Η Σαμπαντέλ φαινόταν από τις πρώτες επιθέσεις της ότι ήταν φοβισμένη. Προηγήθηκε 4-1 χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο, απλά εκμεταλλεύτηκε κάποια στιγμιαία λάθη μας. Ευτυχώς μειώσαμε γρήγορα στο γκολ και ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι», επισήμανε ο τεχνικός των πρωταθλητριών Ευρώπης, ο οποίος δεν θέλησε να ξεχωρίσει κάποιες από τις παίκτριές του:

“Χθες (σ.σ. στον ημιτελικό με την Κίρισι” ήταν κάποιες, σήμερα κάποιες άλλες. Να πω για τη Σάουθερν που ήταν εκπληκτική σε άμυνα και επίθεση, για τη Φιλιώ (σ.σ. Μανωλιουδάκη), για την Ασημάκη που πάλευε μόνη της με τα θηρία, για τη Χρυσή (σ.σ. Διαμαντοπούλου) που έκανε 2-3 μεγάλες επεμβάσεις, για την Αβραμίδου που έπαιζε με πυρετό, για την Ελευθερία Πλευρίτου που πριν λίγο καιρό ήταν στο νοσοκομείο… Για μένα MVP είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού», πρόσθεσε ο Παυλίδης.

Οταν, πάντως, τον ρωτήσαμε αν η αποψινή βραδιά μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη της εποχής Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό πόλο, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» κράτησε χαμηλά τους τόνους: «Μην ξεχνάτε ότι είμαστε νέα ομάδα. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση η τέλεια ομάδα, έχουμε ακόμη πολλά να διορθώσουμε. Δουλειά χρειάζεται», κατέληξε ο Χάρης Παυλίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024