Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με Ουραλότσκα ο Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη-Κίνεφ Κίρισι

Με Ουραλότσκα ο Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη-Κίνεφ Κίρισι

Ελληνορωσικές μονομαχίες «έβγαλε» η κλήρωση των προημιτελικών της Euroleague γυναικών στο πόλο, καθώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ουραλότσκα Ζλάτουστ, ενώ η Βουλιαγμένη θα τεθεί για ακόμη μία χρονιά αντιμέτωπη με την Κίνεφ Κίρισι.

Ελληνορωσικές μονομαχίες «έβγαλε» η κλήρωση των προημιτελικών της Euroleague γυναικών στο πόλο, καθώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ουραλότσκα Ζλάτουστ, ενώ η Βουλιαγμένη θα τεθεί για ακόμη μία χρονιά αντιμέτωπη με την Κίνεφ Κίρισι.

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα γίνουν επί ελληνικού εδάφους στις 17/2 και οι ρεβάνς στις 27/2 στη Ρωσία, με τις νικήτριες ομάδες να προκρίνονται στο final-4 της διοργάνωσης, ενώ οι ηττημένες θα διειδκικήσουν τον Απρίλιο τον τίτλο του LEN Trophy, στο final-4 της… παρηγοριάς.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός είναι το λογικό φαβορί στο ζευγάρι με την Ουραλότσκα, η οποία πέρασε ως δεύτερη από τον 1ο προκριματικό όμιλο, νικώντας 20-14 την ισπανική Σαντ Αντρέου και με το ίδιο σκορ τη γερμανική Μπάγερ Ίρντινγκεν, ενώ έχασε 14-5 από την Κίνεφ.

Στο ρόστερ ξεχωρίζουν οι διεθνείς Ελβίνα Καρίμοβα και Ναντέζντα Ιαρονταϊνκινα, ενώ πρώτη σκόρερ της στα προκριματικά ήταν η Όλγα Γκορμπούνοβα.

Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει τη “μόνιμη” πρωταθλήτρια Ρωσίας Κίνεφ Κίρισι και θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό της στην ίδια φάση της Euroleague, όταν γνώρισε δύο ήττες (10-9 στην Αθήνα και 8-6 στο Κίρισι).

Γενικότερα το ζευγάρι είναι… all time classic στη γυναικεία υδατοσφαίριση, με κορυφαία στιγμή μεταξύ των σχεδών ετήσιων αναμετρήσεών τους τον τελικό του (τότε) Champions Cup το 2010 στην Κέρκυρα, όταν ο ΝΟΒ επικράτησε 10-7 και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρωπης.

Η Κίρισι, η οποία πέρασε πρώτη από τον 1ο προκριματικό όμιλο με νίκες 14-5 επί της Ουραλότσκα, 30-11 επί της Μπάγερ Ίρντινγκεν και 16-10 επί της Σαντ Αντρέου, αποτελεί σταθερά τη βάση της εθνικής Ρωσίας, με παίκτριες όπως η Εκατερίνα Προκόφιεβα, η Εβγκενία Σομπόλεβα, η Εβγκενία Ιβάνοβα, η Αναστασία Σιμάνοβιτς, η Ξένια Κρίμερ και η Άννα Καρνάουχ.

Συνοπτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ουραλότσκα Ζλάτουστ (Ρωσία)

Σαμπαντέλ (Ισπανία)-Ζέντεσι (Ουγγαρία)

Ματαρό (Ισπανία)-Ουίπεστ (Ουγγαρία)

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024