Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έχασε την απευθείας πρόκριση ο ΟΣΦΠ, ήττα από την Τσόλνοκι

Έχασε την απευθείας πρόκριση ο ΟΣΦΠ, ήττα από την Τσόλνοκι

Στο πιο κρίσιμο φετινό παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης, ο Ολυμπιακός γνώρισε μετά από δύο χρόνια την ήττα και έχασε οριστικά την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του final-6. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 6-4 από την ουγγρική Τσόλνοκι στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και πλέον θα πάνε στη Βουδαπέστη γνωρίζοντας ότι, θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της τρίτης ομάδας του Β΄ ομίλου προκειμένου να περάσουν στην τετράδα, όπου θα τους περιμένει η πανίσχυρη Προ Ρέκο.

Στο πιο κρίσιμο φετινό παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης, ο Ολυμπιακός γνώρισε μετά από δύο χρόνια την ήττα και έχασε οριστικά την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του final-6.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 6-4 από την ουγγρική Τσόλνοκι στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και πλέον θα πάνε στη Βουδαπέστη γνωρίζοντας ότι, θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της τρίτης ομάδας του Β΄ ομίλου προκειμένου να περάσουν στην τετράδα, όπου θα τους περιμένει η πανίσχυρη Προ Ρέκο.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σοβαρή επιθετική δυσλειτουργία και χρειάστηκε σχεδόν 12 αγωνιστικά λεπτά για να σκοράρει, με ένα ξαφνικό σουτ του Φουντούλη που αιφνιδίασε τον Βίκτορ Νάγκι. Ως εκείνο το σημείο, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν χάσει τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, ενώ δεν είχαν κατορθώσει ουσιαστικά να απειλήσουν «στα ίσια».

Η γνωστή καλή άμυνα των «ερυθρολεύκων» και κάποιες επεμβάσεις του Πάβιτς ήταν αυτά που απέτρεψαν την Τσόλνοκι από το να ξεφύγει στο σκορ (2-0 στο σημείο που ο Φουντούλης… έσπασε το ρόδι, 3-2 στο ημίχρονο).

Σταδιακά το ματς έγινε πολύ δυνατό (με την ανοχή και των διαιτητών), με τις δύο ομάδες να αδυνατούν αρκετές φορές ακόμη και να εκδηλώσουν επίθεση, ενώ τα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω ήταν απογοητευτικά.

Ο Μυλωάκης ισοφάρισε για πρώτη φορά στον αγώνα (3-3) σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο Κις έβαλε ξανά μπροστά τους Ούγγρους. Στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, ο Γιάνοβιτς «χαράμισε» επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω και ο Βάμος, με δύσκολο σουτ στον παραπάνω στα τελευταία δευτερόλεπτα, έδωσε προβάδσμα δύο τερμάτων στην Τσόλνοκι (3-5).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η νευρικότητα δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πετύχει την ανατροπή, παρότι ο Φουντούλης μείωσε με πέναλτι, 2΄50΄΄πριν τη λήξη. Η «χρυσή» ευκαιρία χάθηκε μετά την τρίτη αποβολή του Αλεξιτς, όμως το σουτ του Γιάνοβιτς πήγε στο δοκάρι και έφυγε παράλληλα προς το τέρμα, με τους διαιτητές να δείχνουν ότι δεν πέρασε τη γραμμή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρολεύκων». Ο Ντένες Βάργκα με πέναλτι «σφράγισε» τη νίκη της Τσόλνοκι (6-4), η οποία εξασφάλισε την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τα ημιτελικά του final-6, το οποίο θα φιλοξενήσει στη Βουδαπέστη.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-2, 1-2, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ:
0-1 Βάργκα (περιφέρεια), 0-2 Μέζεϊ (π.π.), 1-2 Φουντούλης (περιφέρεια), 1-3 Πρλαϊνοβιτς (π.π.), 2-3 Γεννηδουνιάς (π.π.), 3-3 Μυλωνάκης (κόντρα), 3-4 Κις (κόντρα), 3-5 Βάμος (π.π.), 4-5 Φουντούλης (πέναλτι), 4-6 Βάργκα (πέναλτι)

Ο Ολυμπιακός είχε 1/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα. Η Τσόλνοκι είχε 3/10 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Γιάνσικ (4΄04΄΄πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Αλεξιτς (1΄50΄ πριν το τέλος του αγώνα), ο Γιάνγκερ (20΄΄ πριν την εκπνοή) και από τον Ολυμπιακό ο Μπούσλιε (1΄12΄΄πριν τη λήξη).

Διαιτητές: Ναούμοφ (Ρωσία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος):
Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Μπούσλιε, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος, Γιάνοβιτς, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος

ΤΣΟΛΝΟΚΙ (Σάντορ Τσεχ): Νάγκι, Γκότσιτς, Κρουσιγιά, Βάμος 1, Γιάνσικ, Μέζεϊ 1, Αλεξιτς, Γιάνγκερ, Πρλαϊνοβιτς 1, Βάργκα 2, Κις 1, Φούλοπ, Κάρντος

Μέχρι τις 26 Απριλίου θα χρειαστεί να περιμένει ο Ολυμπιακός, προκειμένου να μάθει τον πρώτο αντίπαλό του στο final-6 του Champions League υδατοσφαίρισης. Οι «ερυθρόλευκοι», που μετά τη σημερινή ήττα από την Τσόλνοκι είναι οριστικά δεύτεροι στον Α΄ όμιλο, θα αντιμετωπίσουν στη Βουδαπέστη τον τρίτο του Β΄ ομίλου, που θα ξεκαθαρίσει μετά την τελευταία αγωνιστική και το παιχνίδι της Εγκερ με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Οι Ούγγροι εξασφάλισαν σήμερα την πρόκρισή τους, νικώντας 8-4 την Παρτιζάν Βελιγραδίου, και πλησίασαν στους δύο βαθμούς την κροατική ομάδα, η οποία έχασε 9-5 από την Προ Ρέκο. Αν η Εγκερ επικρατήσει στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, θα πάρει τη δεύτερη θέση και θα… στείλει τους πρωταθλητές Ευρώπης στο δρόμο του Ολυμπιακού, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η ουγγρική ομάδα θα είναι ο αντίπαλος των Πειραιωτών.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Τσόλνοκι (Ουγγαρία) 4-6
Σπαντάου (Γερμανία)-Μπρέσια (Ιταλία) 10-14
Ορβοσι (Ουγγαρία)-Ολιμπίκ Νις (Γαλλία) 11-9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 9 αγώνες)

Τσόλνοκι 25 –Προκρίθηκε–
Ολυμπιακός 22 –Προκρίθηκε–
Μπρέσια 14
Ορβοσι 12
Σπαντάου 4
Ολιμπίκ Νις 0

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Εγκερ (Ουγγαρία)-Παρτιζάν Βελ. (Σερβία) 8-4
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Ανόβερο (Γερμανία) 12-10
Προ Ρέκο (Ιταλία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 9-5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 9 αγώνες)

Προ Ρέκο 27 –Προκρίθηκε–
Γιουγκ Ντουμπρ. 17 –Προκρίθηκε–
Εγκερ 15 –Προκρίθηκε–
Μπαρτσελονέτα 11
Παρτιζάν Βελ. 4
Ανόβερο 3

Σημ: Από τον Α΄ όμιλο προκρίνονται στο final-6 δύο ομάδες, συν την οικοδέσποινα της τελικής φάσης Τσόλνοκι. Από τον Β΄ όμιλο προκρίνονται τρεις ομάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024