Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα και αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Κίνεφ Κίρισι

Ήττα και αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Κίνεφ Κίρισι

Χωρίς ελληνική συμμετοχή, για πρώτη φορά από το 2005, θα διεξαχθεί το φετινό final-4 της Euroleague γυναικών στην υδατοσφαίριση. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 11-10 από την κάτοχο του τίτλου Κίνεφ Κίρισι, στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και αποκλείστηκε, αφού το πρώτο ματς στη Ρωσία είχε λήξει ισόπαλο 10-10. Η Προκοφίεβα πέτυχε το νικητήριο γκολ, εννέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αφήνοντας την πρωταθλήτρια Ελλάδας να αγωνιστεί στο τουρνουά της... παρηγοριάς, στις 13-14 Απριλίου, διεκδικώντας το LEN Trophy.

Χωρίς ελληνική συμμετοχή, για πρώτη φορά από το 2005, θα διεξαχθεί το φετινό final-4 της Euroleague γυναικών στην υδατοσφαίριση. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 11-10 από την κάτοχο του τίτλου Κίνεφ Κίρισι, στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και αποκλείστηκε, αφού το πρώτο ματς στη Ρωσία είχε λήξει ισόπαλο 10-10.

Η Προκοφίεβα πέτυχε το νικητήριο γκολ, εννέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αφήνοντας την πρωταθλήτρια Ελλάδας να διεκδικήσει πλέον στις 13-14 Απριλίου, το LEN Trophy.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγωνίστηκε με την Ιωάννα Σταματοπούλου κάτω από τα δοκάρια αντί της Χρυσής Διαμαντοπούλου, αιφνιδιάστηκε στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης και βρέθηκε να χάνει 2-0, με τις Ρωσίδες να παίζουν πολύ σκληρή άμυνα και να αξιοποιούν δύο από τις τρεις αποβολές που κέρδισαν σε αυτό το διάστημα.

Η απάντηση των πρωταθλητριών Ελλάδας ήταν άμεση, καθώς η Εγκενς σε παίκτρια παραπάνω και η Εμολο, με πέναλτι που κέρδισε η Ασημάκη, έφεραν γρήγορα το ματς στα ίσια. Ανάλογη εικόνα είχε και η δεύτερη περίοδος, με την Προκοφίεβα να πετυχαίνει δύο διαδοχικά γκολ για το 2-4 και τις “ερυθρόλευκες” να δυσκολεύονται πολύ επιθετικά, μέχρι η Μόνικα Εγκενς να δώσει τις λύσεις.

Η Τσουκαλά με γκολ στην παίκτρια παραπάνω ισοφάρισε 5-5, 40΄΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου και όλοι οι οιωνοί έδειχναν… θρίλερ.

Η Εμολο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό (6-5), 5΄33΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και ο ενθουσιασμός στις εξέδρες του “Πέτρος Καπαγέρωφ” εκτοξεύθηκε, όταν η Εγκενς με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα έκανε το 7-5.

Οι παίκτριες της Κίνεφ έδειχναν κουρασμένες και δεν συνέχισαν το σκληρό πρέσινγκ στην άμυνα, όμως οι “ερυθρόλευκες” δεν κατάφεραν στο σημείο αυτό να ξεφύγουν και να “καθαρίσουν” το παιχνίδι.

Αντίθετα, η Σομπόλεβα σε παίκτρια παραπάνω (στην πρώτη αποβολή που κέρδισαν οι Ρωσίδες μετά το ξεκίνημα) μείωσε και η Ιβάνοβα σε κόντρα ισοφάρισε σε 7-7, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο. Η φάση αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς φάνηκε η μπάλα να μην περνάει τη νοητή γραμμή τέρματος.

Στην τελευταία περίοδο, Ελευθερία Πλευρίτου και Αβραμίδου σκόραραν από την περιφέρεια και έβαλαν μπροστά τις γηπεδούχους, αλλά η Σιμάνοβιτς “απάντησε” και τις δύο φορές σε ισάριθμες επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω και η Ρίζκοβα “χτύπησε” στην κόντρα για το 9-10, 1΄44΄΄ πριν τη λήξη.

Η Ασημάκη από κοντά ισοφάρισε στα 56», όμως στη συνέχεια η Κίνεφ κέρδισε αποβολή και οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το… προφανές: η μπάλα κατέληξε στην Εκατερίνα Προκοφίεβα και η μεγάλη ηγέτης της ρωσικής ομάδας πέτυχε στα 9΄΄ το γκολ που έστειλε την ομάδα της να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και άφησε τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά από το 2014, εκτός τετράδας της Euroleague.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-2, 3-4

Διαιτητές: Βάρκονι (Ουγγαρία), Μπουτς (Ισπανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Εγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Εμολο 2, Βασ. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Αλεξάντρ Καμπάνοφ): Καρνάουχ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Σιμάνοβιτς 2, Ντιατσένκο, Κρίμερ 1, Χαμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Σμίκοβα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024