Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο σκάνδαλο διαφθοράς με τον αντιπρόεδρο της FINA

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς με τον αντιπρόεδρο της FINA

Σκάνδαλο διαφθοράς, που έχει στο επίκεντρο τον... διαβόητο αντιπρόεδρο της FINA, Χουσαϊν Αλ Μουσαλάμ, φέρνουν στη δημοσιότητα οι "Times" του Λονδίνου και το γερμανικό περιοδικό "Spiegel", λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές στη διεθνή ομοσπονδία υγρού στίβου. Σύμφωνα με το ηχογραφημένο ντοκουμέντο που παρουσιάζεται, ο 57χρονος παράγοντας από το Κουβέιτ φέρεται να ζητά προμήθεια 10% για μία εμπορική συμφωνία ύψους 40-50 εκατ. δολαρίων, που αφορά την Ασιατική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία ο ίδιος ήταν γενικός διευθυντής.

Σκάνδαλο διαφθοράς, που έχει στο επίκεντρο τον… διαβόητο αντιπρόεδρο της FINA, Χουσαϊν Αλ Μουσαλάμ, φέρνουν στη δημοσιότητα οι «Times» του Λονδίνου και το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές στη διεθνή ομοσπονδία υγρού στίβου.

Σύμφωνα με το ηχογραφημένο ντοκουμέντο που παρουσιάζεται, ο 57χρονος παράγοντας από το Κουβέιτ φέρεται να ζητά προμήθεια 10% για μία εμπορική συμφωνία ύψους 40-50 εκατ. δολαρίων, που αφορά την Ασιατική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία ο ίδιος ήταν γενικός διευθυντής.

Την ορθότητα της είδησης εμμέσως επιβεβαίωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, από την οποία έγινε γνωστό ότι ο φάκελος που αφορά τον Χουσαϊν Αλ Μουσαλάμ έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας.

Ο Χουσαϊν Αλ Μουσαλάμ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής περί διαφθοράς που ασκείται στην απερχόμενη διοίκηση της FINA και προσωπικά στον Ουρουγουανό πρόεδρό της, Χούλιο Μαλιόνε, ο οποιος διεκδικεί μία τρίτη θητεία στο αξίωμα.

Άλλωστε, ο παράγοντας από το Κουβέιτ εμπλέκεται από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές και στο πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA, μαζί με τον σεϊχη Αχμάντ αλ-Φαχάντ αλ-Σαμπάχ, του οποίου ο Αλ Μουσαλάμ θεωρείται «δεξί χέρι».

Οι εκλογές της FINA διεξάγονται σε κλίμα μεγάλης έντασης το Σάββατο στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Αντίπαλος του Χούλιο Μαλιόνε είναι ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας (LEN), ο Ιταλός Πάολο Μπαρέλι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024