Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινές φυλάκισης και αναστολής επαγγελματικής ιδιότητας σε Παπανικολάου, Κανδρή

Ποινές φυλάκισης και αναστολής επαγγελματικής ιδιότητας σε Παπανικολάου, Κανδρή

Με ποινές φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή και 10 μήνες αναστολή της επαγγελματικής τους ιδιότητας τιμώρησε το 5ο Τριμελές Εφετείο Αθηνών τον προπονητή, Χαράλαμπο Παπανικολάου και τον γιατρό Μανώλη Κανδρή, αμφότεροι παλιές δόξες της ελληνικής κολύμβησης, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ντόπινγκ του Βασίλη Δεμέτη.

66

Με ποινές φυλάκισης με αναστολή και αναστολή της επαγγελματικής τους ιδιότητας τιμώρησε το 5ο Τριμελές Εφετείο Αθηνών τον παλιό πρωταθλητή της κολύμβησης και νυν προπονητή, Χαράλαμπο Παπανικολάου, καθώς και τον επίσης πρώην πρωταθλητή, γιατρό Μανώλη Κανδρή για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ντόπινγκ του Βασίλη Δεμέτη.

Ειδικότερα, στους Παπανικολάου και Κανδρή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή, η οποία μειώθηκε στους 15 μήνες, λόγω προτέρου εντίμου βίου. Παράλληλα, το Εφετείο επέβαλε στους δύο παλιούς πρωταθλητές την ποινή της 10μηνης αναστολής της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Ο Βασίλης Δεμέτης είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ το 2001, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας. Στην απολογία του ενώπιον της ΚΟΕ, είχε κατηγορήσει τον -τότε γιατρό της εθνικής ομάδας κολύμβησης- Μανώλη Κανδρή, ότι του χορήγησε εν αγνοία του απαγορευμένες ουσίες, εν γνώσει του ομοσπονδιακού προπονητή, Χαράλαμπου Παπανικολάου. Ο Δεμέτης τιμωρήθηκε αρχικά με ισόβιο αποκλεισμό από την ελληνική ομοσπονδία και τετραετή αποκλεισμό από τη FINA, όμως το ΑΣΕΑΔ μείωσε την ποινή του στα δύο χρόνια, ενώ το ίδιο συνέβη και από τη διεθνή ομοσπονδία, λόγω της μείωσης της ανώτατης ποινής αποκλεισμού σε περίπτωση πρώτης παράβασης. Παράλληλα, ο πατέρας του αθλητή, Κωνσταντίνος Δεμέτης, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας την τιμωρία των Παπανικολάου και Κανδρή.

Πρωτόδικα, ο Κανδρής είχε τιμωρηθεί με 15 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, καθώς και 15μηνη παύση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ενώ ο Παπανικολάου είχε απαλλαχθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024