Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Δρυμωνάκος

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Δρυμωνάκος

Με μία γραπτή δήλωση ο Γιάννης Δρυμωνάκος έβαλε άδοξα τέλος στην καριέρα του. Ύστερα από το δεύτερο θετικό δείγμα στην υπόθεση ντόπινγκ ο Ελληνας κολυμβητής, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τονίζοντας όμως «ότι ουδέποτε εν γνώσει του έλαβε ή διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες».
- Δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο για το θέμα Δρυμωνάκου

26

Με μία γραπτή δήλωση ο Γιάννης Δρυμωνάκος έβαλε άδοξα τέλος στην καριέρα του. Ύστερα από το δεύτερο θετικό δείγμα στην υπόθεση ντόπινγκ ο Ελληνας κολυμβητής, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τονίζοντας όμως «ότι ουδέποτε εν γνώσει του έλαβε ή διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες».

Συγκεκριμένα η γραπτή δήλωσή που εδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του Έλληνα κολυμβητή, Σταύρος Μαυρομάτης αναφέρει τα εξής:

«Ο αθλητής δηλώνει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε εν γνώσει του έλαβε ή διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες. Βρίσκεται στους κολυμβητικούς στίβους από τότε που γνώρισε τον κόσμο (5,5 ετών) και αφιερώθηκε στον αθλητισμό με ιεραποστολικό ζήλο απαρνούμενος, χάριν της αθλητικής του εξέλιξης, και τις πιο απλές χαρές της ζωής που θα μπορούσε να είχε ως έφηβος και ως νεαρός άνδρας.

Η αθλητική του εξέλιξη ήταν προϊόν πολύχρονης, σκληρής προετοιμασίας, ιδρώτα και αίματος. Δεν θα έθετε ποτέ σε διακινδύνευση την υγεία του, τις αθλητικές του περγαμηνές και το αγωνιστικό του παρόν και μέλλον. Η ουσία που ανιχνεύθηκε, ιδιαιτέρως τοξική και θέτουσα σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του, δεν λήφθηκε εν γνώσει.

Δεν γνωρίζει, στην παρούσα τουλάχιστον στιγμή, τον αυτουργό της κακουργίας, δηλαδή αυτόν που εν αγνοία του αθλητή του έδωσε μάζί με τα νόμιμα ενισχυτικά συμπληρώματα διατροφής, την απαγορευμένη ουσία. Ο αθλητής μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρεται από τους στίβους της κολύμβησης και επιφυλάσσεται να ασκήσει όσα δικαιώματα του παρέχει ο νόμος για να διαφυλάξει, τουλάχιστον, την τιμή και την υπόληψή του».

Η επίσημη ανακοίνωσε της ΚΟΕ

Η ΚΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα του κολυμβητή, ο οποίος βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας έκανε γνωστό ότι πρόκειται για τον Γιάννη Δρυμωνάκο και πως η ουσία που βρέθηκε στο δείγμα είναι η μεθυλτριενολόνη, ενώ υπογραμμίζει ότι «… θα καλέσει τον αθλητή ως και κάθε άλλο εμπλεκόμενο με την ανωτέρω υπόθεση, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Μαϊου 2008, για τον πειθαρχικό έλεγχο κ.λπ της υπόθεσης.»

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, 21 Μαϊου 2008, κοινοποιήθηκε στην ΚΟΕ έγγραφο του ΕΣΚΑΝ (αρ. Πρωτ. 2600 / 21 / 5/ 2008) με το οποίο μας ενημερώνει ότι το Β΄ Δείγμα του ελεγχόμενου αθλητή του οποίου το Α΄ Δείγμα – στον επανέλεγχο – είχε βρεθεί αντικανονικό, ευρέθη ομοίως, κατά τον έλεγχο που έγινε στις 20 / 5/ 2008, στην ουσία Methyltrienolone.

Ο ελεγχόμενος αθλητής (από το ντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο είχε υποβληθεί στις 6 / 3 / 2008), είναι ο κολυμβητής Ιωάννης Δρυμωνάκος.

Κατόπιν των ανωτέρω το Δ.Σ της ΚΟΕ, ως το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο σύμφωνα με το νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς της Ομοσπονδίας, θα καλέσει τον αθλητή ως και κάθε άλλο εμπλεκόμενο με την ανωτέρω υπόθεση, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Μαίου 2008, για τον πειθαρχικό έλεγχο κ.λπ της υπόθεσης.

Με τα πιο πάνω δεδομένα, επιβάλλεται να γίνει σεβαστό και κατανοητό ότι, κανένα μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, μετέχων παράλληλα και ως μέλος του αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου που θα κρίνει την υπόθεση και για την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία δήλωση ή τοποθέτηση μέχρι περαίωσης της όλης πειθαρχικής διαδικασίας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024