Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εμφράγματα» σε Καραϊσκάκη, Λεωφόρο-Δύσκολα Ολυμπιακός, ΠΑΟ νίκησαν Καλαμαριά, Εργοτέλη

«Εμφράγματα» σε Καραϊσκάκη, Λεωφόρο-Δύσκολα Ολυμπιακός, ΠΑΟ νίκησαν Καλαμαριά, Εργοτέλη

Δύσκολα ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Καλαμαριά στο «Καραϊσκάκη» με γκολ των Καστίγιο στο 45 και Γεωργάτου στο 90 και απέκτησε διαφορά 3 βαθμών. Στο 89 ο Κωνσταντίνου κατάφερε να νικήσει αστοχία και Χανιωτάκη και να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό επί του Εργοτέλη με 1-0.

66

Δύσκολα ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Καλαμαριά στο «Καραϊσκάκη» με γκολ των Καστίγιο στο 45 και Γεωργάτου στο 90 και απέκτησε διαφορά 3 βαθμών. Στο 89 ο Κωνσταντίνου κατάφερε να νικήσει αστοχία και Χανιωτάκη και να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό επί του Εργοτέλη με 1-0.

Ολυμπιακός – Απόλλων Καλαμαριάς 2-0

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν «μουδιασμένοι» στο παιχνίδι, απόρροια της ήττας από τη Λίβερπουλ την περασμένη Τετάρτη που σήμανε τον πρόωρο αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Champions League.

Παρ όλα ταύτα διατήρησαν καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος, και μόλις στο 4 ο Ζιοβάνι απείλησε (με κεφαλιά) τον Ζαφειρόπουλο, που απέκρουσε. Στο 12, ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς επενέβη εκ νέου σε φάουλ του Ριβάλντο, ενώ στο 20΄ ο Ζιοβάνι δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας στη σέντρα του Ρέζιτς.

Στο 33ο λεπτό ο Ριβάλντο βρήκε, εκ νέου, σε πλήρη ετοιμότητα τον Ζαφειρόπουλο, ενώ στο 35 ο «Ρίμπο» έπιασε καλό σουτ, έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Κι ενώ όλες οι ενδείξεις κατέτειναν στο ότι οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες, μια ωραία ατομική προσπάθεια του Ζιοβάνι κατέληξε σε ασίστ προς τον Καστίγιο, που πλάσαρε εύστοχα τον Ζαφειρόπουλο κάνοντας το 1-0.

Στην επανάληψη, η Καλαμαριά παρουσίασε ένα εκ διαμέτρου αντίθετο πρόσωπο. Μην έχοντας πλέον απολύτως τίποτα να χάσουν, οι παίκτες του Αμορίν άρχισαν να απειλούν την εστία του Νικοπολίδη που, μόλις στο 47, επενέβη προ του Κλέιτον σε λάθος του Ανατολάκη.

Ένα θεαματικό ψαλίδι του Ριβάλντο, στο 57, μπλόκαρε ο Ζαφειρόπουλος, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των «Ποντίων» εξουδετέρωσε σουτ του Γεωργάτου. Στο 61 ο Νικοπολίδης απέκρουσε στη δεξιά γωνία του μακρινό, επικίνδυνο σουτ του Ουέλινγκτον.

Οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 71: ο Χατζί βρήκε με ωραία μακρινή μπαλιά τον Παππά που κινήθηκε απειλητικά στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η έγκαιρη έξοδος του Νικοπολίδη έσωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Στο 87, σε μπαλιά του Χατζί, ο Νικοπολίδης βγήκε εκτός περιοχής και έδιωξε με τα πόδια, η μπάλα κατέληξε στον Παππά, αλλά το σουτ του τελευταίου εξουδετέρωσε ο Σούρερ, που είχε καλύψει εν τω μεταξύ την εστία του.

Στην εκπνοή της συνάντησης ο Γεωργάτος έβαλε την «ασφαλιστική δικλείδα» για την ομάδα του, όταν με διαγώνιο αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Χριστόφορος Ζωγράφος

Κίτρινες: Καφές-Χατζί

Κόκκινη: Χατζί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ρέζιτς, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Σούρερ, Καφές, Μάριτς (82 Γεωργιάδης), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Ζιοβάνι (69 Στολτίδης), Καστίγιο (77 Οκκάς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ζαφειρόπουλος, Ιακώβου, Χατζί, Φυτανίδης (67 Πετκάκης), Παππάς, Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Ουέλινγκτον (80 Σπυρόπουλος), Βέλα Τζούνιορ, Παπαδόπουλος, Κλέιτον (85 Τζιακομέλι).

Παναθηναϊκός – Εργοτέλης 1-0

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού ο Γκονσάλες ήταν τιμωρημένος και ο Μπασινάς τραυματίας.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επιθετικοί στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα για να τους «λύσει τα πόδια». Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-5-1, δηλαδή ενισχυμένο κέντρο και μοναδικό προωθημένο τον Πάτρικ Ογκουνσότο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 5ο λεπτό, όταν ο Βύντρα πραγματοποίησε τη σέντρα, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Μετά τα πρώτα λεπτά ο Εργοτέλης ισορρόπησε τον αγώνα, έπαιξε πολύ πιο οργανωμένη άμυνα και δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες του Παναθηναϊκού που αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους για την εστία του Χανιωτάκη.

Παράλληλα, οι Κρητικοί προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις αλλά το σουτ του Σλίχτινγκ στο 45 έφυγε άουτ. Νωρίτερα (39), οι «πράσινοι» έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία όταν ο Παπαδόπουλος βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την εστία του Χανιωτάκη και στο 63, και πάλι ο Παπαδόπουλος, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ πλεονεκτική θέση μετά τη σέντρα του Σκάτσελ.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μίτου, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 74 ο Παναθηναϊκός έχασε μια απίθανη τριπλή ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Χανιωτάκης έδιωξε αρχικά την κεφαλιά του Μάριτς, η μπάλα έφτασε στον Σανμαρτεάν ο οποίος επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των κρητικών, στην επαναφορά ο Κωνσταντίνου σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 82 ο Χανιωτάκης, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων είπε «όχι» σε κοντινό πλασέ του Γκούμα, αλλά η λύτρωση ήρθε τελικά στο 89 από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Ο Σανμαρτεάν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών, ο Παπαδόπουλος επιχείρησε νέο σουτ και ο Κύπριος από κοντά «έγραψε» το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Καρατζάς (Εύβοια)

Κίτρινες: Μινχ, Μάριτς, Σανμαρτεάν-Δημήτρης, Σλίχτινγκ

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μινχ, Μόρις, Γκούμας, Μάριτς (84 Ντεμπά), Μίτου (68 Σαπάνης), Σανμαρτεάν, Κωνσταντινίδης (54 Σκάτσελ), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.

Εργοτέλης: Χανιωτάκης, Οικονομάκης, Δημήτρης, Χαραλαμπάκης, Σπυριδάκης, Ελευθεριάδης, Λαμπράκης (73 Τζανετής), Σουργιάς, Βοσκαρίδης, Ογκουνσότο (77 Πάρβου), Σλίχτινγκ.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024