Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη δημοσιότητα τα ονόματα των πέντε που καταζητούνται

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των πέντε που καταζητούνται

Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν, μετά από ειδική διάταξη της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρίας Ελένης Ράικου, τα πέντε ονόματα των ανδρών που καταζητούνται με τη διαδικασία αυτοφώρου για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα, Μάκης Ψωμιάδης αλλά και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας. Στο νοσοκομείο με... αδιαθεσία ο Αχιλλέας Μπέος. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι δέκα συλληφθέντες της Τετάρτης.

Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν, μετά από ειδική διάταξη της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, τα πέντε ονόματα των ανδρών που αναζητούνται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα, Μάκης Ψωμιάδης αλλά και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας.

Στο νοσοκομείο με… αδιαθεσία ο Αχιλλέας Μπέος.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι δέκα συλληφθέντες της Τετάρτης.

Οι δέκα που έχουν συλληφθεί είναι οι Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας).

Οι πέντε που καταζητούνται είναι οι Μάκης Ψωμιάδης (ισχυρός άνδρας ΠΑΕ Καβάλας), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Βασίλης Γεωρτσιάκος (άγνωστη ακόμη η ακριβής τους ιδιότητα).

Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:

– εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

– διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

– απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα)

– εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)

– νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)

– δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα

– παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση

– συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακλούθηση

– ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις

– παράνομη οπλοκατοχή

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα αναλάβει την κύρια ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να κληθούν ακόμη 70 άτομα που φέρονται ως ύποπτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για τα οποία όμως δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση, οπότε δεν συντρέχουν προϋποθέσεις να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Οπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η όλη έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 ζητήθηκε η συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών -όχι όμως της Αστυνομίας- όταν έφτασε στις αρχές από το Τμήμα Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου, ανώνυμη καταγγελία που περιλάμβανε συγκεκριμένα ονόματα.

ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024