Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ είπε «όχι» στο πρόωρο Grexit με… εξι στη Λοκομοτίβα

Ο ΠΑΟΚ είπε «όχι» στο πρόωρο Grexit με… εξι στη Λοκομοτίβα

Η προβληματική εμφάνιση του πρώτου αγώνα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρου αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από τις εφετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο, η αναμέτρηση της Τούμπας επανέφερε τον «Δικέφαλο» σε τροχιά 3ου προκριματικού του Europa League, καθώς επιβλήθηκε με το «εκκωφαντικό» 6-0 απέναντι στη Λοκομοτίβα. Οι Κροάτες είχαν νικήσει 2-1, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν καταιγιστικοί από τα πρώτα λεπτά της ρεβάνς και κατάφεραν να προηγηθούν 3-0 στο 14'. Πλέον, ο ΠΑΟΚ στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Τρνάβα, η οποία απέκλεισε τη Λίνφιλντ. Δείτε τι έγινε στο υπόλοιπο Europa League...

Η προβληματική εμφάνιση του πρώτου αγώνα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρου αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από τις εφετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο, η αναμέτρηση της Τούμπας επανέφερε τον «Δικέφαλο» σε τροχιά 3ου προκριματικού του Europa League, καθώς επιβλήθηκε με το «εκκωφαντικό» 6-0 απέναντι στη Λοκομοτίβα.

Οι Κροάτες είχαν νικήσει 2-1, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν καταιγιστικοί από τα πρώτα λεπτά της ρεβάνς και κατάφεραν να προηγηθούν 3-0 στο 14′. Δύο γκολ σημείωσε ο Μακ (7′, 84′) και από ένα οι Λούκας Πέρεθ (3′), Πέλκας (14′), Κίτσιου (34′), ενώ αυτογκόλ πέτυχε ο Αντριγιάσεβιτς στο 60′. Πλέον, ο ΠΑΟΚ στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Τρνάβα, η οποία απέκλεισε τη Λίνφιλντ.

Ήδη στα πρώτα επτά λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει δυο γκολ, με τα οποία εξασφάλιζε την πρόκριση. Στο 3΄ μετά από προσπάθεια του Μακ και κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Λούκας που άνοιξε το σκορ, κι έδωσε το έναυσμα της πρόκρισης στην ομάδα του. Το 2-0 έγινε επίσης γρήγορα. Στο 7΄ ο Λούκας έβγαλε μόνο του τον Μακ, εκείνος πλάσαρε τον Ζελένιτσα κι έδωσε «αέρα» δυο γκολ στον ΠΑΟΚ. Πολύ σύντομα, στο 14΄, ο Κουλούρης έβγαλε τη συρτή σέντρα για τον Πέλκα, που με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λοκομοτίβα, από ελεγχόμενη όμως θέση οφ-σάϊντ.

Η διάθεση των γηπεδούχων για επιθετικό παιχνίδι και γκολ δεν κόπασε. Στο 34΄ ο Κίτσιου πήρε την μπάλα κι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, για να καταλήξει στην αριστερή γωνία του Ζελένιτσα και να γίνει έτσι το 4-0 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο «Δικέφαλος» έφτασε στο 5-0 στο 60΄ με αυτογκόλ, όταν ο Μακ έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Μρτσέλα να απομακρύνει πάνω στον Αντριάσεβιτς για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα από το σώμα του τελευταίου.

Στο 84΄ ο Μακ από πάσα του Κίτσιου μέσα στην περιοχή με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο θριαμβευτικό 6-0, δίνοντας έναυσμα για πανηγυρισμούς στους περίπου 10 χιλιάδες φίλους του που ήρθαν στην Τούμπα για να δουν την πρώτη εντός έδρας παρουσία του ΠΑΟΚ.

Ο νικητής με την πολύ συγκεντρωμένη παρουσία του δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Έχοντας για πρώτη φορά τον Λούκας Πέρεθ στο σχήμα και με πολύ καλή παρουσία από τους υπόλοιπους παίκτες, ο γηπεδούχος έκανε εύκολη υπόθεση τη νίκη και την πρόκριση με ένα σκορ-ρεκόρ. Η αποτελεσματικότητα, η διαρκής κίνηση και η ευτοχία ήταν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής ομάδας, οι οπαδοί της οποίας ζήτησαν στο τέλος και μεταγραφική ενίσχυση.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κίτσιου, Τζιόλης, Λούκας – Λέκο, Μπεγκόνια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζίστρα (Πορτογαλία)

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κάτσε, Πέλκας, Τζιόλης (46΄ Μαντούρο), Μακ, Λούκας (81΄ Μυστακίδης), Κουλούρης (60΄ Κουλούρης).

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Ζελένιτσα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένκα (25΄ Μίσιτς), Σόβτσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντριγιάσεβιτς, Λέκο (46΄ Ντολεζάλ), Μάριτς (56΄ Τσάπαν), Κόλαρ.

Τα γκολ του αγώνα…

84′ ΓΚΟΛ 6-0: Ο Κίτσιου βγήκε στην πλάτη της κροατικής άμυνας σε θέση μέσα δεξιά, γύρισε με πρόσωπο προς το πέναλτι, εκεί… σημάδεψε τον Μακ και ο Σλοβάκος με ψύχραιμο πλασέ από την άσπρη βούλα έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα για το 6-0 του ΠΑΟΚ.


59′ ΓΚΟΛ 5-0: Ο
Μακ στριφογύρισε από τα αριστερά, μέσα στην περιοχή της Λοκομοτίβα, έβγαλε μια συρτή σέντρα, ο Μρτσέλα έδιωξε, αλλά η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του συμπαίκτη του (!) Αντριγιάσεβιτς και κατέληξε αυτογκόλ!

34′ ΓΚΟΛ 4-0:
Ο Κίτσιου πήρε την μπάλα κι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία των διχτύων του Ζελένιτσα.

14′ ΓΚΟΛ 3-0: Σέντρα – σουτ από τον Κουλούρη που ήταν σε θέση έξω δεξιά, ο Πέλκας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Κροατών και -ίσως από θέση οφ σάιντ- πλάσαρε εύστοχα για το 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

7′ ΓΚΟΛ 2-0: Εκπληκτική μπαλιά του Λούκας σχεδόν από το κέντρο, ο Μακ έφυγε στην πλάτης της άμυανς της Λοκομοτίβα, ο Σλοβάκος ξεπέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

3′ ΓΚΟΛ 1-0: Λάθος στην άμυνα της Λοκομοτίβα, ο Λούκας έκλεψε, πάτησε γερά στην περιοχή των Κροατών, σούταρε και άνοιξε το σκορ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024