Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανηγυρικά στα πλέι οφ ο ΠΑΟ με «διπλό» στη Στοκχόλμη

Πανηγυρικά στα πλέι οφ ο ΠΑΟ με «διπλό» στη Στοκχόλμη

Δύο βήματα από τους ομίλους του Europa League απέχει, πλέον, ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» νίκησαν και στη Στοκχόλμη την ΑΪΚ με 2-0 (1-0 είχαν επικρατήσει στην Αθήνα) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα play off της διοργάνωσης. Τα γκολ που έκριναν τη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου πέτυχαν, ο Ιμπάρμπο στο 46ο λεπτό και ο Μπεργκ στο 73΄.

Δύο βήματα από τους ομίλους του Europa League απέχει, πλέον, ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» νίκησαν και στη Στοκχόλμη την ΑΪΚ με 2-0 (1-0 είχαν επικρατήσει στην Αθήνα) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα play off της διοργάνωσης. Τα γκολ που έκριναν τη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου πέτυχαν, ο Ιμπάρμπο στο 46ο λεπτό και ο Μπεργκ στο 73΄.

Ο Παναθηναϊκός έμαθε από το περυσινό «χαστούκι» από την Καμπάλα, ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος και με σωστό αγωνιστικό πλάνο πήρε την πρόκριση για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η αθηναϊκή ομάδα, όπως και στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αντιμετώπισε με σοβαρότητα την ΑΪΚ και απόλυτα δίκαια θα βρεθεί στην αυριανή κλήρωση της Νιόν (14:00 ώρα Ελλάδας), όπου θα μπει και πάλι στο γκρουπ των ισχυρών και θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να περάσει στους ομίλους.

Αν όπως λέει ο λαός «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», τότε ο Παναθηναϊκός πέτυχε απόλυτα το στόχο του στο πρώτο 45λεπτο. Διάστημα που η ελληνική ομάδα δεν κινδύνευσε από την ΑΪΚ, εκτός από την φάση του 34ου λεπτού, κράτησε μετά το 10λεπτο τη μπάλα στην κατοχή της και σχετικά εύκολα πήρε αυτό που ήθελε με βάση το σχήμα που παρέταξε ο Στραματσόνι.

Επιθετικά το «τριφύλλι» δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ των Σουηδών, αν και σε δύο-τρεις περιπτώσεις βγήκε με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση αλλά δε βγήκε η τελική πάσα που έπρεπε.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στην ΑΪΚ, η οποία ξεκίνησε επιθετικά, είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά σταδιακά έπεσε ο ρυθμός της και δεν ήταν απειλητική για την εστία του Στιλ. Με τρία στόπερ (Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβάνοφ) και προσήλωση όλων των παικτών όταν η ομάδα αμυνόταν, οι «πράσινοι» δεν κινδύνευσαν ούτε από τα στημένα που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 0-0.

Μόλις 30 δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να «κλειδώσει» την πρόκρισή του στα play off του Europa League. Από το εξαιρετικό passing game των παικτών του «τριφυλλιού» στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ έξω από την περιοχή, ο Σουηδός την έκοψε στον Ιμπάρμπο ο οποίος με σουτ στην κίνηση «εκτέλεσε» τον Κάρλγκρεν (1-0) στο 46΄.

Το γκολ του Κολομβιανού έδωσε… φτερά στους «πράσινους», που έχασαν άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες στη συνέχεια, αρχικά με τον Λουντ που απέφυγε τρεις αντιπάλους του και πλάσαρε πάνω στον Κάρλγκρεν κι ακολούθησε νέο τετ-α-τετ του Μπεργκ με το Σουηδό πορτιέρε, ο οποίος και πάλι βγήκε νικητής.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 66΄ με το απευθείας φάουλ του Άβντιτς, με τη μπάλα να βρίσκει στο τείχος και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ. Ο Παναθηναϊκός παίζοντας προσεκτικά κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Μάρκους Μπεργκ στο 73΄, ύστερα από την έξοχη ασίστ του Γουακάσο.

Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)

Κίτρινες: Γιόχανσον, Οφόρι, Μαρκάνεν – Λεντέσμα, Κουτρουμπής, Στιλ

ΑΪΚ (Ρ.Νόρλινγκ):
Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ (61΄ Γιασίν), Μαρκάνεν, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (78΄ Σαλέτρος), Χόιβελντ, Αφάνε (62΄ Αβντιτς)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι):
Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο (70΄ Λέτο), Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ (84΄ Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Λεντέσμα (68΄ Νάνο), Μέστο, Μολέδο, Ιβάνοφ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024