Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι «δικέφαλοι» στα ημιτελικά και οι «αιώνιοι» στα σπίτια τους

Οι «δικέφαλοι» στα ημιτελικά και οι «αιώνιοι» στα σπίτια τους

Με ένα απίστευτο και τυχερό γκολ του Μίτσελ στο 98', η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, παρά την ήττα με 3-2 από τον Παναθηναϊκό που έφτασε στο θαύμα της ανατροπής της ήττας με 2-0 του πρώτου ματς, αλλά νερό δεν ήπιε ελέω Καρνέζη... Πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά στην... άδεια Τούμπα με νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη. Ένταση στην Τούμπα μετά τη λήξη του αγώνα, και επεισόδια στο ΟΑΚΑ πριν και μετά το ματς.

Με ένα απίστευτο και τυχερό γκολ του Μίτσελ στο 98′, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, παρά την ήττα με 3-2 από τον Παναθηναϊκό που έφτασε στο θαύμα της ανατροπής της ήττας με 2-0 του πρώτου ματς, αλλά νερό δεν ήπιε ελέω Καρνέζη…

Πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά στην… άδεια Τούμπα με νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από τους αγώνες…

Επεισόδια οπαδών της ΑΕΚ με την Αστυνομία πριν…

Μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο ΟΠΑΠ, οπαδοί της «Ένωσης» συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εξω από τη Θύρα 2 του ΟΑΚΑ, όπου κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, έλαβαν χώρα συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και οπαδών της «Ένωσης», με τα όργανα της τάξης να ρίχνουν δακρυγόνα για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα που έχουν χρησιμοποιήσει οι αστυνομικές δυνάμεις. Τα επεισόδια συνεχίζονται, με φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα που πετούν οι οπαδοί κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

… και μετά το ματς

Απίστευτα επεισόδια μετά και το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, με 1.000 και πλέον οπαδούς της ΑΕΚ να εισβάλουν εντός αγωνιστικού χώρου και να τα κάνουν Γης Μαδιάμ!

Με το που έγινε 2-3 με το γκολ του Μίτσελ, που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ, περισσότεροι από 1.000 οπαδοί της Ένωσης έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να παίρνουν στο κυνήγι μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Κατόπιν ξήλωναν ότι έβρισκαν μπροστά τους προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο ΟΑΚΑ…

Στη συνέχεια έβαλαν κάτω έναν ΜΑΤατζή και τον χτυπούσαν ακόμη και με πυροσβεστήρα! Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις χημικών και η κατάσταση πλέον έγινε αποπνικτική, με τις μάχες και τις χρήσεις χημικών να συνεχίζονται και εκτός γηπέδου.



Ένταση και στην Τούμπα μετά τη λήξη του αγώνα
Εστίες έντασης δημιουργήθηκαν και έξω από το γήπεδο της Τούμπας, όπου μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να συμπλέκονται με αστυνομικούς. Οι οπαδοί, που παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέριες της περιοχής, μετά το σφύριγμα της λήξης επιχείρησαν να προσεγγίσουν το γήπεδο για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν σχηματίσει κλοιό, σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων, τους εμπόδισαν.

Τότε ομάδες νεαρών άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, στο ύψος του δημοτικού κολυμβητηρίου και στη συμβολή των οδών Κλεάνθους με Ανατολικής Θράκης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και οβίδων κρότου-λάμψης, ενώ διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λαμπράκη.

Η κατάσταση εκτονώθηκε σταδιακά, ενώ λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις έθεσαν σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου, για την ομαλή αποχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από το γήπεδο της Τούμπας.

Συνέχεια την Πέμπτη…
Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα των αγώνων θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, με τον Διαγόρα να υποδέχεται τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό να παίζει στο Βόλο με την Κέρκυρα. Ο Ατρόμητος και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι τα φαβορί για την πρόκριση, μετά τις νίκες τους στα πρώτα παιχνίδια.

Το πρόγραμμα των ρεβάνς και τα αποτελέσματα των πρώτων παιχνιδιών:

Τετάρτη
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0 (1-1)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3 (2-0)

Πέμπτη
16:00 (Ρόδος) Διαγόρας – Ατρόμητος (0-2)
19:00 (Βόλος) Ολυμπιακός Βόλου – Κέρκυρα (2-0)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
1. Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
2. Κέρκυρα ή Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος ή Διαγόρας

ΤΕΛΙΚΟΣ (30/4, ΟΑΚΑ)
Νικητής 1 – Νικητής 2

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024